Žiadna majonéza, ani tatárska – úplne najlepšie sa my osvedčila obyčajná kyslá smotana. So starším pečivom a pár jednoduchými prísadami je naozaj fantastické jedlo. Rýchle, výborné a môžete pokojne použiť aj staršie pečivo. Smotanové žemle ulahodia každému.
Potrebujeme:
6 ks žemľa
1 šálka kyslej smotany
Pažítka narezaná nadrobno
150 g šunky nakrájanej nadrobno
150 g syra nastrúhaného
Soľ a korenie
Postup:
Pečivo rozpolíme a vyberieme vnútro (nemusíme úplne celé) a natrháme alebo nakrájame ho nadrobno. Primiešame aj všetky ostatné prísady a následne žemle potrieme náplňou.
Pečieme v predhriatej peci asi 10 – 15 minút pri teplote 180 ° C.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)