Čo dokáž kyslá smotana so starším pečivom je jedným slovom fantázia: Chvíľa v rúre a všetci sa za tým idú zblázniť!

Žiadna majonéza, ani tatárska – úplne najlepšie sa my osvedčila obyčajná kyslá smotana. So starším pečivom a pár jednoduchými prísadami je naozaj fantastické jedlo. Rýchle, výborné a môžete pokojne použiť aj staršie pečivo. Smotanové žemle ulahodia každému.

Potrebujeme:

6 ks žemľa

1 šálka kyslej smotany

Pažítka narezaná nadrobno

150 g šunky nakrájanej nadrobno

150 g syra nastrúhaného

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a korenie

Postup:

Pečivo rozpolíme a vyberieme vnútro (nemusíme úplne celé) a natrháme alebo nakrájame ho nadrobno. Primiešame aj všetky ostatné prísady a následne žemle potrieme náplňou.
Pečieme v predhriatej peci asi 10 – 15 minút pri teplote 180 ° C.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)