Vynikajúce domáce žemle podľa receptu z youtube, S jednoduché a tú chuť si jednoducho zamilujete.

Potrebujeme:

1,5 šálky teplej vody (1 šálka = 300 ml)

1 balenie čerstvého droždia

3 lyžice jogurtu

1 lyžička soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička kryštálového cukru

4,5 -5 šálok hladkej múky (1 šálka = 300 ml)

1 polievková lyžica rastlinného oleja

Postup:

V teplej vode si rozdrobíme droždie.

Pridáme cukor a rozmiešame.

Pridáme aj jogurt a dobre rozmiešame.

Teraz postupne pridávame múku – najskôr miešame metličkou, potom ručne.

Pri miesení pridáme aj olej, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Nakoniec pridáme aj soľ.

Cesto prikryjeme fóliou a na teplom mieste necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto ešte premiesime na pomúčenej doske a rozdelíme na 11-12 častí (bochníčkov).

Každý bochníček vypracujeme na podlhovastý tvar (kým pracujeme s jedným kúskom, ostatné prikryjeme).

Každú žemľu narežeme a ešte pred pečením posypeme múkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 240 stupňov, kým žemle nie sú zlatisté.

Nezabudnite na spodok do rúry vložiť aj misu s vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár