plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúca príloha zo zemiakov – toto tromfne aj hlavný chod!

Výborný nápad na netradičnú, ale o to chutnejšiu prílohu zo zemikov.

Výborné krémové zemiaky so syrom viete pripraviť rýchlo a pohodlne v parnom, alebo obyčajnom hrnci.

 

 

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

4 zemiaky

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

Olej (asi 2 lyžice)

Maslo (kopcovitá lyžička)

Soľ

Korenie čierne podľa chuti

Koreniny podľa chuti (paprika, kari….)

Bylinky podľa chuti

1 pohár sladkej smotany alebo mlieka

½ pohára vody

3 veľké vajcia alebo 4 malé vajcia

Zelené olivy

Mozzarella

Petržlenová vňať na posypanie

Postup:

Najskôr si pripravíme zemiaky.

 

 

Zemiaky si očistíme a nakrájame na drobné hranolky (čím tenšie, tým rýchlejšie sa uvaria).

Cibuľu očistíme a nakrájame na polkruhy.

 

 

Pripravíme si hrniec (môžete použiť parný alebo aj klasický).

V hrnci zahrejeme olej a pridáme aj maslo.

Osmažíme cibuľku, pridáme aj pretlačený cesnak, osolíme a spolu orestujeme.

 

 

Teraz pridáme nakrájané zemiaky a dobre premiešame.

Dochutíme soľou, koreninami a bylinkami podľa chuti.

Podlejeme smotanou, vodou, prikryjeme a necháme uvariť domäkka.

V tomto prípade je ideálne použiť parný hrniec, ktorý čas prípravy výrazne skráti.

Vajcia si rozmiešame.

 

 

Lyžicou navrstvíme po celej ploche uvarených zemiakov.

Posypeme nakrájanými olivami,  syrom, petržlenovou vňaťou a zakryjeme.

Varíme ešte pár minút (cca 10) a môžeme podávať.

 

 

Zemiaky nakrájame ako koláč a podávame ako výbornú prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes