Výborný nápad na netradičnú, ale o to chutnejšiu prílohu zo zemikov.
Výborné krémové zemiaky so syrom viete pripraviť rýchlo a pohodlne v parnom, alebo obyčajnom hrnci.
Recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
4 zemiaky
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
Olej (asi 2 lyžice)
Maslo (kopcovitá lyžička)
Soľ
Korenie čierne podľa chuti
Koreniny podľa chuti (paprika, kari….)
Bylinky podľa chuti
1 pohár sladkej smotany alebo mlieka
½ pohára vody
3 veľké vajcia alebo 4 malé vajcia
Zelené olivy
Mozzarella
Petržlenová vňať na posypanie
Postup:
Najskôr si pripravíme zemiaky.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na drobné hranolky (čím tenšie, tým rýchlejšie sa uvaria).
Cibuľu očistíme a nakrájame na polkruhy.
Pripravíme si hrniec (môžete použiť parný alebo aj klasický).
V hrnci zahrejeme olej a pridáme aj maslo.
Osmažíme cibuľku, pridáme aj pretlačený cesnak, osolíme a spolu orestujeme.
Teraz pridáme nakrájané zemiaky a dobre premiešame.
Dochutíme soľou, koreninami a bylinkami podľa chuti.
Podlejeme smotanou, vodou, prikryjeme a necháme uvariť domäkka.
V tomto prípade je ideálne použiť parný hrniec, ktorý čas prípravy výrazne skráti.
Vajcia si rozmiešame.
Lyžicou navrstvíme po celej ploche uvarených zemiakov.
Posypeme nakrájanými olivami, syrom, petržlenovou vňaťou a zakryjeme.
Varíme ešte pár minút (cca 10) a môžeme podávať.
Zemiaky nakrájame ako koláč a podávame ako výbornú prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: