Zemiaky pečiem skoro každý týždeň, ale toto som ešte nevidela: Len ich zamiešajte s cesnakovou zmesou a dajte do formy na muffiny – top príloha!

Zemiaky sú obľúbenou a chutnou prílohou. S trochou fantázie ich však môžete premeniť na luxusný a originálny pokrm, na ktorý sa vám budú zbiehať slinky. Vyskúšajte vynikajúci recept na zemiakové veže s parmezánom a cesnakom.

Potrebujeme:

3 lyžice rozpusteného masla

25 g strúhaného parmezánu

1 prelisovaný strúčik cesnaku (prípadne cesnakový prášok)

1 lyžičku sušeného tymiánu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

8-10 stredne veľkých zemiakov

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov a zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na čo najtenšie plátky.

Plátky zemiakov preložíme do väčšej misy, pridáme rozpustené maslo, parmezán, tymián, cesnak, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame.

Formu na muffiny vymažeme maslom a do každého otvoru navrstvíme plátky zemiakov tak, aby mierne presahovali cez okraj formy. Posypeme korením.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 60 minút pri teplote 190 stupňov. Necháme vychladnúť a pred servírovaním môžeme posypať ešte trochou syra a tymiánu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto