plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ešte stále varíte ZEMIAKY v slanej vode? Skúste tento spôsob a zemiaky budú 10x chutnejšie!

Varíte zemiaky vo vode? Skúste tento spôsob a výsledok vás určite prekvapí!

Zemiaky sú v slovenských domácnostiach nevyhnutnosťou.

 

 

Pripravujeme z nich rôzne pokrmy a milujeme ich aj ako prílohu.

Vedeli ste však, že ich varenie vo vode nie je jedinou účinnou metódou?

 

 

Portál smakosze prezradil, že existuje aj chutnejší spôsob varenia zemiakov.

Keď ho raz vyskúšate, budete takto variť zemiaky už stále.

Zemiaky nie sú len bežnou surovinou, v skutočnosti sú veľmi prospešné aj pre naše zdravie.

Tu sú účinky, ktoré sa opaltí poznať:

 

 

Podporujú imunitu, chránia bunky pred voľnými radikálmi, prevencia vzniku rakoviny.

Podporujú trávenie, pravidelnú stolicu.

Znižujú vysoký cholesterol a vysoký krvný tlak, prevencia vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Zabezpečujú dobré zdravie pokožky, vlasov, nechtov a vlasov.

Podporujú tvorbu kostnej a kĺbovej hmoty

Prevencia vzniku Osteoporózy.

Zemiaky uvarené vo vode sú minulosťou

 

 

Zemiaky sú v slovenskej kuchyni známe v rôznych podobách.

Varíme z nich halušky, pečieme ich, vyprážame, alebo varené podávame na večeru.

Veľa ľudí varí túto zeleninu vo vode.

 

 

Avšak oveľa lepšie je podávať zemiaky varené v mlieku.

Sú veľmi krémové a jemné, oveľa lepšie ako tie, ktoré sú varené vo vode.

Do hrnca so zemiakmi môžete pridať aj aromatické korenie.

Ako variť zemiaky v mlieku?

 

 

Je to veľmi jednoduché.

Varenie zemiakov v mlieku sa v podstate nelíši od varenia vo vode.

Tajomstvo však spočíva v chutných prídavkoch.

Samotné mlieko spôsobí, že zelenina bude lahodne jemná a krémová.

 

 

Čo sa k nim ešte oplatí pridať?

Pri varení zemiakov pridávajte aromatické korenie.

Do mlieka sa oplatí pridať svoje obľúbené bylinky, čerstvé alebo sušené.

So zemiakmi dobre chutia aj rozdrvené strúčiky cesnaku.

 

 

Keď raz vyskúšate zemiaky uvarené týmto spôsobom, už sa nikdy nevrátite k svojim starým zvykom .

Zemiaky uvarte v mlieku so soľou do mäkka, potom scedím.

Pred podávaním do nich pridajte ešte trochu masla.

Ak plánujete pripraviť pyré, jednoducho odstráňte bylinky a nechajte časť mlieka v hrnci (zvyšok zlejte) a všetko rozmixujte na pyré.

To šetrí čas a energiu.

Na čo sú dobré zemiaky varené v mlieku?

 

 

Zemiaky uvarené v mlieku sa hodia v podstate ku všetkému, čo si vieme predstaviť.

Sú ideálne k rezňom, ale aj k ďalším druhom mäsa s omáčkou.

Dokonale sa budú hodiť aj k vegetariánskym jedlám.

Nezabudnite sa pozrieť na svoje obľúbené kombinácie chutí s týmito zemiakmi.

 

 

Varenie zemiakov v mlieku je veľmi jednoduché.

Mlieka  stačí naliať toľko, aby zelenina bola zakrytá, nejde teda o drahý spôsob.

Vyskúšajte túto metódu a garantujeme vám, že bude hitom vo vašej domácnosti.

Táto jednoduchá večera so zemiakmi poteší celú rodinu.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes