plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa divili, ako som robila tie zemiaky, že chutia tak geniálne: Trik je v tejto prísade, treba ju dať rovno na plech!

Chcem sa s vami podeliť o skvelý tip, ako premeniť obyčajné pečené zemiaky na úplne fantastické jedlo. Recept mám z časopisu a skutočne boli všetci veľmi prekvapení, že chutia tak úžasne. Robím ich vždy, keď máme nejakú špeciálnu príležitosť. Naši im už nepovedia inak ako zemiaky tety Tinky. :-)

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

3 lyžice tatárskej omáčky

1 lyžička údenej papriky

Morskú soľ

Postup:

Zemiaky aj so šupkou poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Necháme 10-15 minút namočené v studenej vode. Tatarku zmiešame s paprikou, lyžicu oleja a štipkou soli. Plech vystelieme mastným papierom na pečenie.

Zemiaky osušíme a zamiešame s pripravenou tatarkou. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút, do zlatej farby. Podľa potreby otáčame. Hotové podľa chuti dosolíme. Môžu sa posypať bylinkami – ligurčekom alebo petržlenovou vňaťou, popr. i syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes