Chcem sa s vami podeliť o skvelý tip, ako premeniť obyčajné pečené zemiaky na úplne fantastické jedlo. Recept mám z časopisu a skutočne boli všetci veľmi prekvapení, že chutia tak úžasne. Robím ich vždy, keď máme nejakú špeciálnu príležitosť. Naši im už nepovedia inak ako zemiaky tety Tinky. :-)
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
3 lyžice tatárskej omáčky
1 lyžička údenej papriky
Morskú soľ
Postup:
Zemiaky aj so šupkou poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Necháme 10-15 minút namočené v studenej vode. Tatarku zmiešame s paprikou, lyžicu oleja a štipkou soli. Plech vystelieme mastným papierom na pečenie.
Zemiaky osušíme a zamiešame s pripravenou tatarkou. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút, do zlatej farby. Podľa potreby otáčame. Hotové podľa chuti dosolíme. Môžu sa posypať bylinkami – ligurčekom alebo petržlenovou vňaťou, popr. i syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)