Je to tak chutné, že už nebudete chcieť iné zemiaky. Oblížete si všetky prsty. :-)
Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 100 ml citrónovej šťavy;
- 2 lyžičky oregana;
- petržlenovú vňať;
- soľ;
- čierne korenie
- rozpustené maslo a olivový olej v pomere 1:1
Postup:
1. Zemiaky umyte a očistite. Nakrájajte na kúsky a dajte do formy.
2. V samostatnej miske premiešajte maslo zmiešané s olivovým olejom, oregano, nasekaný cesnak a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešajte, potom zalejte zemiaky omáčkou.
3. Dochutíme soľou a korením. Podlejeme trochou vody a potom sa pečieme pri teplote 200 ° C počas 60 minút. Zemiaky môžeme počas pečenia premiešať. Upečené zemiaky ozdobíme zelenou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.