Zemiaky v rúre po grécky: Tak chutné, že už nie je potrebné žiadne mäso ani šalát!

Je to tak chutné, že už nebudete chcieť iné zemiaky. Oblížete si všetky prsty. :-)

Je to tak chutné, že už nebudete chcieť iné zemiaky. Oblížete si všetky prsty. :-)

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 100 ml citrónovej šťavy;
  • 2 lyžičky oregana;
  • petržlenovú vňať;
  • soľ;
  • čierne korenie
  • rozpustené maslo a olivový olej v pomere 1:1

Postup:

1. Zemiaky umyte a očistite. Nakrájajte na kúsky a dajte do formy.

2. V samostatnej miske premiešajte maslo zmiešané s olivovým olejom, oregano, nasekaný cesnak a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešajte, potom zalejte zemiaky omáčkou.

3. Dochutíme soľou a korením. Podlejeme trochou vody a potom sa pečieme pri teplote 200 ° C počas 60 minút. Zemiaky môžeme počas pečenia premiešať. Upečené zemiaky ozdobíme zelenou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.