Máte doma zemiaky a kyslú smotanu? Stačí pol hodinka v rúre a máte najchutnejšiu prílohu, akú ste kedy ochutnali!

319

Najlepšia príloha zo zemiakov a úplne jednoduchej marinády. Potrebujete len zemiaky a 2 lyžice kyslej smotany.

Potrebujeme:

600-700g zemiakov

2 lyžice kyslej smotany alebo majonézy (skúšala som obe verzie, dokonca aj verziu s tatárskou omáčkou a všetky sú vynikajúce)

lyžička údenej papriky

olej

soľ

Postup:

Zemiaky aj so šupkou poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Necháme 10-15 minút namočené v studenej vode. Smotanu zmiešame s paprikou, lyžicu oleja a štipkou soli.

Plech s papierom na pečenie potrieme olejom.

Zemiaky osušíme a obalíme v tatárskej omáčke.

Rozložíme a na plech a pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút do zlatej farby. Podľa potreby otáčame.

Hotové podľa chuti dosolíme.

Môžu sa posypať bylinkami – ligurčekom alebo petržlenovou vňaťou.

Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár