plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto príloha valcuje internet: Treba len 4 zemiaky, kefír a kúsok syra – tak dobré zemiaky som v živote nejedla!

Tieto zemiaky sú naozaj výborné. Skúšala som ich ako z núdze cnosť, keď som nevedela, čo na obed. Je to však taká dobrota, že na večeru som musela robiť ďalšiu dávku. Stačí obaliť v kefírovom cestíčku a vypražiť, prípadne upiecť. Je to neuveriteľne chutné.

Tieto zemiaky sú naozaj výborné. Skúšala som ich ako z núdze cnosť, keď som nevedela, čo na obed. Je to však taká dobrota, že na večeru som musela robiť ďalšiu dávku. Stačí obaliť v kefírovom cestíčku a vypražiť, prípadne upiecť. Je to neuveriteľne chutné.

Potrebujeme:

  • 4 zemiaky

Na cestíčko:

  • 1 menší téglik kefíru
  • 1 lyžicu múky
  • soľ podľa chuti
  • papriku podľa chuti
  • 3 vajcia
  • 10 dkg strúhaného syra
  • múku na obaľovanie

Na pečenie:

  • olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 3 mm hrubé plátky a umyjeme.

Dobre osušíme pomocou utierky.

Vajce vymiešame s kefírom, soľou a korením.

Aplikujte kefír na vajce, ochutíme soľou a korením a potom premiešame múku a strúhaný syr. Vznikne nám niečo ako cestíčko – podľa potreby pridáme múku alebo kefír.

Plátky zemiakov sa najskôr obalia v múke, namočia do cestíčka a potom ukladajú do horúceho oleja a vyprážajú ako do zlatista.

Je to perfektná príloha, ale u nás aj hlavný chod. U nás je to ešte obľúbenejšie ako vyprážaný karfiol, či klasické hranolky. Takéto zemiaky sa dajú aj piecť, ale treba pokvapkať olejom a počas pečenia pootáčať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes