Tieto zemiaky sú naozaj výborné. Skúšala som ich ako z núdze cnosť, keď som nevedela, čo na obed. Je to však taká dobrota, že na večeru som musela robiť ďalšiu dávku. Stačí obaliť v kefírovom cestíčku a vypražiť, prípadne upiecť. Je to neuveriteľne chutné.
Potrebujeme:
- 4 zemiaky
Na cestíčko:
- 1 menší téglik kefíru
- 1 lyžicu múky
- soľ podľa chuti
- papriku podľa chuti
- 3 vajcia
- 10 dkg strúhaného syra
- múku na obaľovanie
Na pečenie:
- olej
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 3 mm hrubé plátky a umyjeme.
Dobre osušíme pomocou utierky.
Vajce vymiešame s kefírom, soľou a korením.
Aplikujte kefír na vajce, ochutíme soľou a korením a potom premiešame múku a strúhaný syr. Vznikne nám niečo ako cestíčko – podľa potreby pridáme múku alebo kefír.
Plátky zemiakov sa najskôr obalia v múke, namočia do cestíčka a potom ukladajú do horúceho oleja a vyprážajú ako do zlatista.
Je to perfektná príloha, ale u nás aj hlavný chod. U nás je to ešte obľúbenejšie ako vyprážaný karfiol, či klasické hranolky. Takéto zemiaky sa dajú aj piecť, ale treba pokvapkať olejom a počas pečenia pootáčať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked