plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci doma zisťovali, ako som piekla tie zemiaky, že sú tak fantastické: Stačí ich dať na plech s týmito prísadami a dobre zamiešať – lepšiu prílohu ste nejedli!

Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko. Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť. Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.

Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko. Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť. Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 lyžice hustého bieleho jogurtu

2 lyžice oleja + 2 lyžice na dno pekáča

1 lyžička mletej papriky

1 lyžice sušeného majoránky

cca 1 čajová lyžička soli

1 Úroveň lyžička mletého čierneho korenia

rozmarín – s bielym jogurtom vytvára úžasnú harmóniu

Postup:

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na 4 časti. Na marinádu zmiešame jogurt, olej, paprika, sušenú majoránku, soľ a korenie podľa chuti. Zamiešajte zmes so zemiakmi a dôkladne premiešajte, aby každý kus bol pokrytý zmesou – môžete ešte pridať jogurt. Na dno zapekacej misky nalejeme olej, uložíme zemiaky a pridáme štipku rozmarínu. Pečieme asi hodinu pri teplote 210-220 ° C.

zdroj: sio-smutki

Najlepšie recepty na dnes