Všetci doma zisťovali, ako som piekla tie zemiaky, že sú tak fantastické: Stačí ich dať na plech s týmito prísadami a dobre zamiešať – lepšiu prílohu ste nejedli!

Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko. Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť. Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.

Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko.

Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť.

Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 lyžice hustého bieleho jogurtu

...

2 lyžice oleja do marinády

2 lyžice oleja na dno pekáča

1 lyžička mletej papriky

1 lyžice sušeného majoránky

cca 1 čajová lyžička soli

1 lyžička mletého čierneho korenia

rozmarín – s bielym jogurtom vytvára úžasnú harmóniu

Postup:

Zemiaky očistíme, umyjeme.

Nakrájame na 4 časti.

Na marinádu zmiešame jogurt, olej, papriku, sušenú majoránku.

Pridáme aj soľ a korenie podľa chuti.

Zamiešajte zmes so zemiakmi a dôkladne premiešajte.

Je dôležité, aby bol každý kus pokrytý zmesou – môžete ešte pridať jogurt.

Na dno zapekacej misky nalejeme olej.

Uložíme zemiaky a pridáme štipku rozmarínu.

Pečieme asi hodinu pri teplote 210-220 ° C.

Takto pripravené zemiaky sú vynikajúce ako príloha, alebo výborná večera.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay