Každý ospevuje tieto zemiaky v kyslej smotane: Skúsili sme ich len včera a dnes robíme už druhú várku, sú fantastické!

Vynikajúca príloha, ktorú prípadne môžete podávať aj samostatne - ako chutnú večeru, alebo pochúťku napríklad s obľúbenou omáčkou.

Vynikajúca príloha, ktorú prípadne môžete podávať aj samostatne – ako chutnú večeru, alebo pochúťku napríklad s obľúbenou omáčkou.

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

1,5 lyžice kyslej smtoany

1 lyžička soli, 1 lyžička sladkej papriky

10 g kôpru

2 vajcia

...

1,5 lyžice hladkej múky

Postup:

Ošúpané zemiaky umelejem a dáme variť domäkka tak, aby neboli rozvarené.

Medzitým si v hlbšej miske zmiešame vajíčka s kyslou smotanou, soľou a koreninami, pridáme aj múku, nasekaný kôpor a vymiešame jednotné cestíčko.

Do tejto zmesi namočíme uvarené, mierne vychladnuté zemiaky.

Na panvici zahrejeme olej a opekáme zemiaky z oboch strán dozlatista.

Necháme odkvapkať na papierových utierkach a podávame teplé.