Slávne ZEMIAKY pečené v cesnakovo-syrovom kabátiku: Sú stokrát chutnejšie ako hranolky vyprážané na oleji!

Výborný recept na chrumkavé zemiaky so syrom, ktoré skutočne nemajú konkurenciu.

 

 

U nás sa minuli skôr, ako sme stihli uvariť hlavný chod.

Recept sme našli na kanáli Ricette di casa a podľa video-návodu ho zvládne každý.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Zemiaky 950 g

soľ

Olivový olej

Rozmarín

Parmezán 50 g

Paprika údená

Cesnakový prášok

Strúhanka 3 polievkové lyžice

Na omáčku:

 

 

Ricotta 100 g alebo smotanový syr (môže byť aj syrokrém)

Grécky jogurt alebo kyslá smotana 100 ml

Cesnakový prášok

Sušená petržlenová vňať

čierne korenie

Postup:

Zemiaky v šupke si nakrájame na mesiačiky.

Nakrájané zemiaky uložíme do misy.

 

 

Posypeme soľou a zalejeme vriacou vodou.

Dobre premiešame a prikryjeme pokrievkou.

Necháme takto 30 minút.

 

 

Zemiaky vyberieme z vody na papierový obrúsok a osušíme.

Osušíme obrúskom aj zvrchu, aby sme odstránili čo najviac tekutiny.

Preložíme opäť do misy.

Pridáme olivový olej a premiešame.

 

 

Zvlášť si zmiešame strúhaný syr, sušený cesnak, papriku a strúhanku.

Pridáme aj rozmarín.

Sypkú zmes pridáme k zemiakom.

Dobre premiešame.

Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.

Na omáčku si zmiešame všetky prísady v miske.

Zemiaky podávame s omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels