plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa ma pýtali, čo som spravila s tými zemiakmi, že sú tak fantastické: Stačí dať do kostróla s týmito prísadami a zaliať šľahačkou!

Tieto zemiaky sú vynikajúce a tajomstvo ich chuti spočíva v zálievke zo šľahačky a pár ďalších prísad. Rodina si túto pochúťku nevedela vynachváliť.

Potrebujeme:

800 g očistených zemiakov

1 cibuľu

soľ, mleté čierne korenie

olivový olej

Ďalej:

3 strúčiky cesnaku

cca 200 g strúhaného syra

250 ml sladkej smotany

1 lyžičku horčice

1 lyžicu tatárky

Červenú papriku

1 vajce

100 g nakrájanej slaniny

Postup:

Očistené zemiaky umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska.

Rovnako nakrájame na plátky cibuľku.

Zapekaciu misku potrieme olejom a rozložíme vrstvu zemiakov a cibuľky.

Do stredu uložíme kúsky slaninky. Pokračujeme druhou vrstvou zemiakov a cibule.

Osolíme, okoreníme.

Nakoniec zalejeme ochutenou smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajíčko, horčicu, tatársku, roztlačený cesnak a asi 1/3 syra.

Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme domäkka, kým povrch nezozlatne cca 50 – 55 minút.

Asi 15 pred koncom pečenia posypeme syrom a necháme zapiecť.

Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám alebo samostatne so zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes