Lepšie ako vyprážané zemiaky – nový, ľahký a predovšetkým lahodný recept z youtube, ktorý si určite zamilujete. Za pár minút na obed alebo večeru – zemiaky aj mäso sa pečú spolu.
Potrebujeme:
Zemiaky 1 kg
Soľ
Petržlen
Čierne korenie
Parmezán 3 lyžice
Vajce 1 ks
Cibuľa 1 ks
Olivový olej 3 lyžice
Mleté mäso 400 g
Strúhanka 60 g
Postup:
Zemiaky, ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode.
Scedíme a roztlačíme.
Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr, vajce a ochutíme soľou a korením.
Cibuľu nakrájame na drobno, osmažíme na olivovom oleji dozlatista a pridáme k mletému mäsu, pridáme aj nakrájanú petržlenovú vňať. Zamiešame.
Na papier na pečenie nasypeme strúhanku a na ňu rozložíme zemiakovú hmotu.
Do stredu navrstvíme mleté mäso.
Pomocou papiera na pečeniezabalíme.
Nakrájame na kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom.
Pri teplote 180 stupňov pečieme 35-40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)