plny-hrniec_transparent_negativ.png

Roztlačené zemiaky s mletým mäsom: Skúsili sme ich k obedu a na večeru pečiem druhú várku – fantastické!

Lepšie ako vyprážané zemiaky – nový, ľahký a predovšetkým lahodný recept z youtube, ktorý si určite zamilujete. Za pár minút na obed alebo večeru – zemiaky aj mäso sa pečú spolu.

Potrebujeme:

Zemiaky 1 kg

Soľ

Petržlen

Čierne korenie

Parmezán 3 lyžice

Vajce 1 ks

Cibuľa 1 ks

Olivový olej 3 lyžice

Mleté mäso 400 g

Strúhanka 60 g

Postup:

Zemiaky, ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode.

Scedíme a roztlačíme.

Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr, vajce a ochutíme soľou a korením.

Cibuľu nakrájame na drobno, osmažíme na olivovom oleji dozlatista a pridáme k mletému mäsu, pridáme aj nakrájanú petržlenovú vňať. Zamiešame.

Na papier na pečenie nasypeme strúhanku a na ňu rozložíme zemiakovú hmotu.

Do stredu navrstvíme mleté mäso.

Pomocou papiera na pečeniezabalíme.

Nakrájame na kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom.

Pri teplote 180 stupňov pečieme 35-40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes