Výborný a hlavne rýchly recept na sýty a chutný obed z jedného plechu.
Sedliacky recept môžete vylepšiť prísadami podľa vašej chuti.
Vyjde vás lacno a naje sa celá rodina.
Potrebujeme:
mrkva
cibuľa
mleté mäso
slnečnicový olej
soľ
mleté čierne korenie
syr
zemiaky
Postup:
Nakrájajte zemiaky na kolieska alebo polkolieska hrubé asi 5 mm.
Cibuľu nakrájajte na tenké polkolieska.
Mleté mäso osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
Dobre ho premieste rukami.
Niekoľkokrát ho buchnite o stenu misy, aby bolo poddajnejšie.
Štandardný plech na pečenie vymažte olejom pomocou silikónového štetca.
Zemiaky naaranžujte vo vrstvách na pripravený plech.
Posypte ich soľou.
Na povrch zemiakov rozprestrite cibuľu.
Na vrstvu cibule položte mleté mäso.
Pokrm posypte strúhaným syrom.
Zakryte plech alobalom a vložte ho do rúry vyhriatej na 180 °C.
Pečte 30-35 minút, kým nie sú zemiaky hotové.
Ak chcete, môžete ich posypať ešte trochou strúhaného syra.
A zapiecť ďalších 5-7 minút, aby zhnedli.
Zemiakový pokrm z mletého mäsa podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom!
Prajeme vám dobrú chuť.