plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky nakrájam, zalejem cesnakovou zmesou a pečiemuž LEN takto: Zabudnite na iné prílohy, toto je najväčšia delikatesa!

Tieto zemiaky sú vynikajúce a rýchlo pripravené. Tento týždeň ich podľa receptu z youtube robím už tretíkrát a na dnešný obed budú opäť ako príloha. Podľa chuti môžete pridávať nové prísady a koreniny a vždy tak získate inú chuť.

Tieto zemiaky sú vynikajúce a rýchlo pripravené. Tento týždeň ich podľa receptu z youtube robím už tretíkrát a na dnešný obed budú opäť ako príloha. Podľa chuti môžete pridávať nové prísady a koreniny a vždy tak získate inú chuť.

Potrebujeme:

šunka – 250 g

zemiaky – 1 kg

vajcia – 4 ks

2 strúčiky cesnaku

kyslá smotana – 300 g

olej – 20 ml

maslo – 50 g

strúhanka – 30 g

syr – 100 g

soľ – 10 g

čierne korenie – 3g

petržlen – 10 g

Rozmer formy 20 x 20 cm

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie – vymastíme ho maslom a vysypeme strúhankou.

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.

Varíme asi 15 minút – tak, aby zemiaky zmäkli, ale nerozvali sa.

Medzitým si nakrájame šunku a petržlenovú vňať.

Uvarené zemiaky scedíme, dáme 1/2 do misy, pokračujeme vrstvou šunky a zvyškom zemiakov.

Potom zalejeme roztopeným maslom.

V miske si zmiešame vajíčka so soľou, korením, pretlačeným cesnakom a kyslou smotanou.

Rozmiešame a zalejeme zemiaky.

Na vrch nastrúhame syr.

Pečieme pri 180 ° C 20 min.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

https://youtu.be/sQgaU5Z0yG8

Najlepšie recepty na dnes