plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky s cesnakom a bylinkami

Jednoduchý obed z chrumkavých zemiačikov, voňavého cesnaku a zelených byliniek. Vynikajúci ako príloha, alebo ako hlavné jedlo podávané so smotanou či pohárom mlieka.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 – 2 lyžičky soli

Čierne mleté korenie

Sušený tymian

2-3 strúčiky cesnaku

2 lyžice najemno nasekanej petržlenovoej vňate

Rastlinný olej

Postup:

Zemiaky očistíme, pokiaľ máme k dispozícii nové zemiaky, nemusíme šúpať. Nakrájame na mesiačiky dáme do vody a varíme cca 5 minút (vodu môžeme osoliť, ale nie príliš, pretože soľ použijeme o chvíľku).

Zemiaky scedíme a necháme chvíľu vychladnúť. V miske zmiešame 2 lyžice oleja so soľou a korením a do tejto zmesi pridáme zemiaky . Premiešame, aby sa olejová zmes dostala na každý kúsok.

Potom zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, kým nezhnednú. 5-7 minút pred dopečením pridáme k zemiakom najemno nasekaný cesnak a premiešame.

Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes