Vynikajúce jedlo od kuchára: Toto chutné jedlo si vás okamžite získa!

Predstavujeme vám recept na veľmi chutné zemiakové jedlo, vhodné na večeru s príbuznými alebo priateľmi.

Pokrm sa pripravuje veľmi jednoducho a ľahko a zo surovín bežne dostupných pre každého.

 

 

Výnimočný recept na plnené zemiakové gule z portálu retete-usoare.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

800 g zemiakov

800 ml vody

20 g masla

3 PL mlieka

niekoľko vetvičiek kôpru

500 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa

soľ

mleté čierne korenie

ľubovoľné korenie podľa chuti

1 cibuľu

majonézu

Postup:

 

 

Zemiaky umyjeme.

Ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kúsky.

Uvaríme ich v 800 ml vody s lyžičkou soli.

 

 

V miske zmiešame mleté mäso s cibuľou nakrájanou na kocky, soľou, čiernym korením a obľúbeným korením.

Zmes rozdelíme na deväť rovnakých častí.

 

 

Každú porciu mäsovej plnky vytvarujeme do tvaru gule.

Zemiaky po uvarení scedíme od šťavy a roztlačíme na kašu.

 

 

Nakoniec pridáme maslo, mlieko a nadrobno nasekaný kôpor.

Dochutíme soľou podľa chuti a veľmi dobre premiešame.

 

 

Zemiakovú zmes rozdelíme na deväť rovnakých častí a tiež z nich vytvarujeme guľky.

Každú zemiakovú guľu trochu sploštíme, vložíme mäsovú guľu a po krajoch obalíme.

 

 

Zapekaciu formu vymastíme maslom a vložíme zemiakové „hniezda“.

Pečieme ich v predhriatej rúre na 180°C 35 minút.

 

 

Guľky vyberieme z rúry, potrieme majonézou.

Pečieme ešte 5 minút pri rovnakej teplote.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay