plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektný tip, ako pripraviť zemiaky: Stačí pár zárezov, obľúbené prísady a máte najchutnejšie jedlo tohoto dňa!

Zemiakový ježkovia plnený syrom, slaninou a chutnou klobáskou. Fantastická večera rýchlo a prakticky na jednom plechu.

Zemiakový ježkovia plnený syrom, slaninou a chutnou klobáskou.

 

 

Fantastická večera rýchlo a prakticky na jednom plechu.

Potrebujeme:

Zemiaky približne rovnakej veľkosti (9-10 kusov)

100 g slaniny

2 klobásy

200-250 g syra

2 cibule

Voliteľné:

 

 

Šunka

Olej

Soľ a korenie

(Množstvo prísad je potrebné prispôsobiť veľkosti a množstvu zemiakov)

Postup:

 

 

Zemiaky nešúpeme, len dobre umyjeme kefou.

Osušíme a na povrchu urobíme hlboké zárezy (medzera medzi nimi by mala byť 2-3 mm).

 

 

Zárezy však nesmú zemiaky celkom prekrojiť.

Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

V miske zmiešame olej so soľou a korením.

Túto zmes natrieme na každý zemiak tak, aby sa dostala aj do zárezov.

 

 

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Pečieme, kým zemiaky nezmäknú (35-40 minút).

 

 

Syr, slaninu, klobásu aj šunku nakrájame na tenké plátky.

Cibuľu nakrájame na krúžky.

 

 

Zemiaky z rúry vyberieme.

Do zárezov striedavo ukladáme jednotlivé prísady.

Potom vložíme späť do rúry zapiecť ešte na 15 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes