plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky s petržlenom, restovanou slanikou a hráškom

Tieto zemiačky môžete podávať ako vynikajúcu prílohu, avšak skvele chutia aj samé o sebe. Pridaný olivový olej a citrónová šťava celé jedlo oživia, dodajú mu sviežosť, jedinečnú chuť a ten pravý šmrnc. Pripravte si aj vy skvelé zemiačiky, ktoré zasýtia a zároveň potešia skvelou kombináciou chutí.

Tieto zemiačky môžete podávať ako vynikajúcu prílohu, avšak skvele chutia aj samé o sebe. Pridaný olivový olej a citrónová šťava celé jedlo oživia, dodajú mu sviežosť, jedinečnú chuť a ten pravý šmrnc. Pripravte si aj vy skvelé zemiačiky, ktoré zasýtia a zároveň potešia skvelou kombináciou chutí.

Potrebujeme:

500 g malých zemiakov

250 g sterilizovaného hrášku

6 plátkov oravskej slaniny

1 zväzok petržlenu

Šťavu z ½ citróna

1 lyžicu olivového oleja

Potrebujeme:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme v slanej vode. Hrach scedíme a plátky slaninky nakrájame a krátko opražíme na panvici. Uvarené zemiaky scedíme a zmiešame s hráškom, slaninkou, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Nakoniec posypeme nadrobnou nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame hneď.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdoroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes