Tieto zemiačky môžete podávať ako vynikajúcu prílohu, avšak skvele chutia aj samé o sebe. Pridaný olivový olej a citrónová šťava celé jedlo oživia, dodajú mu sviežosť, jedinečnú chuť a ten pravý šmrnc. Pripravte si aj vy skvelé zemiačiky, ktoré zasýtia a zároveň potešia skvelou kombináciou chutí.
Potrebujeme:
500 g malých zemiakov
250 g sterilizovaného hrášku
6 plátkov oravskej slaniny
1 zväzok petržlenu
Šťavu z ½ citróna
1 lyžicu olivového oleja
Potrebujeme:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme v slanej vode. Hrach scedíme a plátky slaninky nakrájame a krátko opražíme na panvici. Uvarené zemiaky scedíme a zmiešame s hráškom, slaninkou, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Nakoniec posypeme nadrobnou nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame hneď.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdoroj: nosalty