Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v šľahačkovej smotane. Tá chuť vás dostane!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
smotana na šľahanie
soľ a korenie
lyžička oleja
lyžice kari
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 lyžice mletej údenej papriky
4 strúčiky prelisovaného cesnaku
tymián, rozmarín
voliteľné nasekaná pažítka na posyp
Postup:
Šľahačku vlejeme do misky, pridáme soľ, korenie, olej, kari, papriku, cesnak, tymian, rozmarín a všetko dobre premiešame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky navrstvíme na zapekacej misy a zalejeme smotanovou zmesou. Ak máte čas, môžete zemiaky nechať v smotanovej zmesi marinovať, ja ich pečiem hneď.
Zemiaky získajú krásny zlatisý nádych a úžasnú chuť. Tesne pred dopečením posypeme strúhaným syrom a necháme ešte krátko zapiecť. Pred podávaním môžeme posypať nasekanou pažítkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)