Všetci zisťovali, čo som spravila s tými zemiakmi, že sú tak fantastické: Stačí dať do kostróla a zaliať touto zmesou!

Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v šľahačkovej smotane. Tá chuť vás dostane!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

smotana na šľahanie

soľ a korenie

lyžička oleja

lyžice kari

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 lyžice mletej údenej papriky

4 strúčiky prelisovaného cesnaku

tymián, rozmarín

voliteľné nasekaná pažítka na posyp

Postup:

Šľahačku vlejeme do misky, pridáme soľ, korenie, olej, kari, papriku, cesnak, tymian, rozmarín a všetko dobre premiešame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Zemiaky navrstvíme na zapekacej misy a zalejeme smotanovou zmesou. Ak máte čas, môžete zemiaky nechať v smotanovej zmesi marinovať, ja ich pečiem hneď.

Zemiaky získajú krásny zlatisý nádych a úžasnú chuť.  Tesne pred dopečením posypeme strúhaným syrom a necháme ešte krátko zapiecť. Pred podávaním  môžeme posypať nasekanou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár