plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci zisťovali, čo som spravila s tými zemiakmi, že sú tak fantastické: Stačí dať do kostróla a zaliať touto zmesou!

Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v šľahačkovej smotane. Tá chuť vás dostane!

Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v šľahačkovej smotane.

 

 

Tá chuť vás dostane!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

smotana na šľahanie

soľ

 

 

korenie

lyžička oleja

lyžice kari

1/2 lyžice mletej údenej papriky

4 strúčiky prelisovaného cesnaku

 

 

tymián

rozmarín

voliteľné nasekaná pažítka na posyp

Postup:

Šľahačku vlejeme do misky.

Pridáme soľ, korenie, olej, kari, papriku, cesnak, tymian a rozmarín.

 

 

Všetko dobre premiešame.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska.

Zemiaky navrstvíme na zapekacej misy.

 

 

A zalejeme smotanovou zmesou.

Ak máte čas, môžete zemiaky nechať v smotanovej zmesi marinovať, ja ich pečiem hneď.

Zemiaky získajú krásny zlatisý nádych a úžasnú chuť.

 

 

Tesne pred dopečením posypeme strúhaným syrom a necháme ešte krátko zapiecť.

Pred podávaním  môžeme posypať nasekanou pažítkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes