Všetci zisťovali, čo som spravila s tými zemiakmi, že sú tak fantastické: Stačí dať do kostróla a zaliať touto zmesou!

Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v šľahačkovej smotane. Tá chuť vás dostane!

Nikto netipoval, že tieto zemiaky sú pečené v šľahačkovej smotane. Tá chuť vás dostane!

Zemiaky môžete podľa chuti ozvláštniť rôznymi koreniami a bylinkami. Ak pridáte mäsko, máte vynikajúci obed, alebo večeru z jedného pekáča.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

smotana na šľahanie

soľ a korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

lyžička oleja

lyžice kari

1/2 lyžice mletej údenej papriky

4 strúčiky prelisovaného cesnaku

tymián, rozmarín

voliteľné nasekaná pažítka na posyp

Postup:

Šľahačku vlejeme do misky.

Pridáme soľ, korenie, olej, kari, papriku, cesnak, tymian, rozmarín a všetko dobre premiešame.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska.

Zemiaky navrstvíme na zapekacej misy.

Zalejeme smotanovou zmesou.

Ak máte čas, môžete zemiaky nechať v smotanovej zmesi marinovať, ja ich pečiem hneď.

Zemiaky získajú krásny zlatistý nádych a úžasnú chuť.

Tesne pred dopečením posypeme strúhaným syrom a necháme ešte krátko zapiecť.

Pred podávaním  môžeme posypať nasekanou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay