plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z nových zemiakov nič iné nerobím, toto je najväčšia lahôdka: Stačí len zaliať cesnakovo-syrovou zmesou a dať piecť na 35 minút!

Výborný tip, ako pripraviť nové zemiaky. Ideálne na tento recept sú menšie zemiaky, ale ak máte väčšie kúsky, prekrojte ich na polovice, alebo aj na štvrtinky. Mám skúsenosť, že zemiaky sú hotové naozaj rýchlo. 

Výborný tip, ako pripraviť nové zemiaky.

 

 

Ideálne na tento recept sú menšie zemiaky, ale ak máte väčšie kúsky, prekrojte ich na polovice, alebo aj na štvrtinky.

Mám skúsenosť, že zemiaky sú hotové naozaj rýchlo.

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

100 ml smotany na šľahanie

Soľ

Čierne korenie

Olivový olej

20 dkg syra Čedar

2 strúčiky cesnaku

Muškátový oriešok

Tymián

Grilovacie korenie

Ďalej:

Petržlenová vňať na posypanie

Postup:

Zemiaky očistíme drôtenkou – nešúpeme.

 

 

Preložíme na plech vymastený olivovým olejom.

Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

 

 

Syr nastrúhame na jemnom strúhadle.

Omáčka: 

Smotanu zmiešame s nastrúhaným syrom.

 

 

Pridáme aj pretlačený cesnak, muškátový oriešok a bylinky podľa chuti.

Vložíme do horúcej rúry (ja zvyknem zemiaky ešte popichať vidličkou).

Pečieme pri teplote 180 stupňoch počas 35 minút.

 

 

Keď sú zemiaky mäkké alebo sa syr roztopí, môžete vybrať z rúry.

Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájaným petržlenom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes