plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zo zemiakov už nič iné nerobím, toto je najväčšia lahôdka: Stačí len zaliať cesnakovo-syrovou zmesou a dať piecť na 35 minút!

Výborný tip, ako pripraviť nové zemiaky. Ideálne na tento recept sú menšie zemiaky, ale ak máte väčšie kúsky, prekrojte ich na polovice, alebo aj na štvrtinky. Mám skúsenosť, že zemiaky sú hotové naozaj rýchlo. 

Výborný tip, ako pripraviť nové zemiaky. Ideálne na tento recept sú menšie zemiaky, ale ak máte väčšie kúsky, prekrojte ich na polovice, alebo aj na štvrtinky. Mám skúsenosť, že zemiaky sú hotové naozaj rýchlo.

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

100 ml smotany na šľahanie

Soľ, korenie

Olivový olej

20 dkg syra Čedar

2 strúčiky cesnaku

Muškátový oriešok

Tymián, grilovacie korenie

Postup:

Zemiaky očistíme drôtenkou a dáme na plech vymastený olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Smotanu zmiešame s nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom, muškátovým orieškom a bylinkami podľa chuti. Vložíme do horúcej rúry (ja zvyknem zemiaky ešte popichať vidličkou).

Pečieme pri teplote 180 stupňoch počas 35 minút. Keď sú zemiaky mäkké alebo sa syr roztopí, môžete vybrať z rúry. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájaným petržlenom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: femina

Najlepšie recepty na dnes