Skvelá príloha, ktorá vám pripomenie slnečné Taliansko. Pripravte si úžasne voňavé, chrumkavé zemiaky, ktoré sa vynikajúco hodia k mäsku, alebo len tak, s obľúbeným dressingom čo omáčkou.
Potrebujeme:
1 kg menších zemiakov
Sušenú šalviu
Rozmarín
Sušenú bazalku
Sušený tymián
4 strúčiky cesnaku
Soľ a čierne korenie podľa chuti
¼ šálky strúhaného parmezánu
Zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno
2 lyžice olivového oleja
Postup:
Rúru nastavte rúru na 200 stupňov a zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom.
Zemiaky okrojíme a nakrájame na mesiačiky. Potom ich preložíme do väčšej misy a zmiešame s olivovým olejom, sušenými bylinkami, soľou, korením a ½ parmezánu.
Zemiaky preložíme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme 30 minút, potom vyberieme z rúry, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, premiešame, posypeme zvyšným parmezánom, pokvapkáme olejom a pečieme ďalších 25 minút, alebo kým nie sú zemiaky dostatočne upečené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cinnamonspiceandeverythingnice