plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky pečené na taliansky spôsob

Skvelá príloha, ktorá vám pripomenie slnečné Taliansko. Pripravte si úžasne voňavé, chrumkavé zemiaky, ktoré sa vynikajúco hodia k mäsku, alebo len tak, s obľúbeným dressingom čo omáčkou.

Skvelá príloha, ktorá vám pripomenie slnečné Taliansko. Pripravte si úžasne voňavé, chrumkavé zemiaky, ktoré sa vynikajúco hodia k mäsku, alebo len tak, s obľúbeným dressingom čo omáčkou.

Potrebujeme:

1 kg menších zemiakov

Sušenú šalviu

Rozmarín

Sušenú bazalku

Sušený tymián

4 strúčiky cesnaku

Soľ a čierne korenie podľa chuti

¼ šálky strúhaného parmezánu

Zväzok petržlenovej vňate nasekanej najemno

2 lyžice olivového oleja

Postup:

Rúru nastavte rúru na 200 stupňov a zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom.

Zemiaky okrojíme a nakrájame na mesiačiky. Potom ich preložíme do väčšej misy a zmiešame s olivovým olejom, sušenými bylinkami, soľou, korením a ½ parmezánu.

Zemiaky preložíme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme 30 minút, potom vyberieme z rúry, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, premiešame, posypeme zvyšným parmezánom, pokvapkáme olejom a pečieme ďalších 25 minút, alebo kým nie sú zemiaky dostatočne upečené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cinnamonspiceandeverythingnice

Najlepšie recepty na dnes