Vynikajúce k mäsku, alebo len tak, ako vynikajúca večera. Tieto zemiaky sú také chutné, že k nim už skutočne nemusíte nič pridávať.
Postup:
8 zemiakov približne rovnakej veľkosti
4 strúčiky cesnaku
Maslo
Olivový olej
Rozmarín
Hrubozrnnú soľ
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme – nešúpeme a uvaríme v šupke, v slanej vode. Cesnak očistíme, nasekáme najemno.
Zapekaciu misu vymastíme olivovým alebo slnečnicovým olejom a uložíme do nej uvarené zemiaky. Na povrchu zemiakov spravíme zárezy.
Z miske zmiešame rozpustené maslo s nakrájaným cesnakom, soľou, rozmarínom a touto zmesou potrieme povrch zemiakov.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bidista