Blesková špecialita z mletého mäsa: Jednoduchý recept, ktorý stojí za to si uložiť!

Len mleté mäso, zemiaky a pár ingrediencií, vďaka ktorým vyčarujete fantastický obed. Vyskúšajte, budete sa zalizovať!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

cca 500 g zemiakov (4 väčšie alebo 8 menších kusov)

100 g syra

2 PL strúhanky

kôpor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 cibule

1 vajce

2 – 3 PL sušeného koriandra

1 šálka paradajkového pretlaku

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu si nakrájame na drobno a zmiešame so strúhankou tak, aby nasiakla cibuľovú šťavu. Potom pridáme mleté mäso, vajíčko, kôpor, soľ, koriander a čierne korenie.

Všetko vymiešame. Potom si z mletého mäsa vytvoríme malé placky a do nich zabalíme zemiaky. Zvyšné zemiaky naukladáme medzi mäsové  zemiaky.

Všetko polejeme paradajkovým pretlakom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 – 200 stupňoch asi 40 minút. Potom vytiahneme pekáč a na každý kúsok naukladáme plátky syra.

Dajte ešte na chvíľku zapiecť a jedlo je pripravené. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

 

Témy:


Pridajte svoj komentár