Len mleté mäso, zemiaky a pár ingrediencií, vďaka ktorým vyčarujete fantastický obed. Vyskúšajte, budete sa zalizovať!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
cca 500 g zemiakov (4 väčšie alebo 8 menších kusov)
100 g syra
2 PL strúhanky
kôpor
2 cibule
1 vajce
2 – 3 PL sušeného koriandra
1 šálka paradajkového pretlaku
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Cibuľu si nakrájame na drobno a zmiešame so strúhankou tak, aby nasiakla cibuľovú šťavu. Potom pridáme mleté mäso, vajíčko, kôpor, soľ, koriander a čierne korenie.
Všetko vymiešame. Potom si z mletého mäsa vytvoríme malé placky a do nich zabalíme zemiaky. Zvyšné zemiaky naukladáme medzi mäsové zemiaky.
Všetko polejeme paradajkovým pretlakom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 – 200 stupňoch asi 40 minút. Potom vytiahneme pekáč a na každý kúsok naukladáme plátky syra.
Dajte ešte na chvíľku zapiecť a jedlo je pripravené. Prajeme dobrú chuť!
Videonávod