plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky na RAKÚSKY spôsob: Zabudnite na ťažké šaláty s majonézou, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Ľahký a veľmi chutný recept na takzvané „Rakúske“ zemiaky alebo Rakúsky zemiakový šalát bez majonézy.

Je ako stvorený aj na slávnostné príležitosti.

 

 

Výborný recept sme našli na kanáli Recepty bez brepty.

Potrebujeme:

Zemiaky 900 gramov

Korenie

Červená cibuľa 1 ks

Cukor 1 lyžica

Soľ 1 lyžička

Vínny ocot 3 lyžice

Kvasný liehový ocot 1 lyžica

Jablková šťava (100% džús) 5 lyžíc

Hovädzí vývar 150 až 200 ml

Slnečnicový olej 3 lyžice

Pažítka

Petržlenová vňať

Postup:

 

 

Pripravíme si zemiaky.

V šupke ich umyjeme.

Dáme do hrnca, pridáme soľ, zalejeme vodou.

Uvaríme domäkka.

 

 

Zemiaky necháme vychladnúť.

Teraz si nakrájame cibuľu nadrobno.

Preložíme do misky.

 

 

Pridáme cukor, soľ a korenie.

Pridáme aj ocot a jablkový džús.

Dobre premiešame.

 

 

Necháme odležať aspoň 30 minút.

Vychladnuté zemiaky ošúpeme.

Nakrájame na kolieska.

 

 

 

Zemiaky pridáme k cibuľovej zálievke.

Pažítku nakrájame najemno.

Pridáme do misky k ostatným ingredienciám.

 

 

Zalejeme horúcim vývarom.

Dobre premiešame.

Pridáme aj olej.

 

 

Dochutíme cukrom a soľou.

Premiešame.

Necháme odležať a podávame vychladený.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes