Zemiaky na RAKÚSKY spôsob: Zabudnite na ťažké šaláty s majonézou, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Ľahký a veľmi chutný recept na takzvané „Rakúske“ zemiaky alebo Rakúsky zemiakový šalát bez majonézy.

Je ako stvorený na letné obedy alebo slávnostné príležitosti.

 

 

Výborný recept sme našli na kanáli Recepty bez brepty.

...

Potrebujeme:

Zemiaky 900 gramov

Korenie

Červená cibuľa 1 ks

Cukor 1 lyžica

Soľ 1 lyžička

Vínny ocot 3 lyžice

Kvasný liehový ocot 1 lyžica

Jablková šťava (100% džús) 5 lyžíc

Hovädzí vývar 150 až 200 ml

Slnečnicový olej 3 lyžice

Pažítka

Petržlenová vňať

Postup:

 

 

Pripravíme si zemiaky.

V šupke ich umyjeme.

Dáme do hrnca, pridáme soľ, zalejeme vodou.

Uvaríme domäkka.

 

 

Zemiaky necháme vychladnúť.

Teraz si nakrájame cibuľu nadrobno.

Preložíme do misky.

 

 

Pridáme cukor, soľ a korenie.

Pridáme aj ocot a jablkový džús.

Dobre premiešame.

 

 

Necháme odležať aspoň 30 minút.

Vychladnuté zemiaky ošúpeme.

Nakrájame na kolieska.

 

 

 

Zemiaky pridáme k cibuľovej zálievke.

Pažítku nakrájame najemno.

Pridáme do misky k ostatným ingredienciám.

 

 

Zalejeme horúcim vývarom.

Dobre premiešame.

Pridáme aj olej.

 

 

Dochutíme cukrom a soľou.

Premiešame.

Necháme odležať a podávame vychladený.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť :-)

 

https://youtu.be/OtU-GoHkSa0

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay