Egyptské zemiaky: Keď pripravíte obyčajné zemiaky takto, všetci doma vás budú na rukách nosiť!

Dávam vám do pozornosti výborný recept od Tatianky z mimibazaru, táto pani, okrem toho, že je veľmi šikovná, má aj perfektné recepty.

Dávam vám do pozornosti výborný recept od Tatianky z mimibazaru, táto pani, okrem toho, že je veľmi šikovná, má aj perfektné recepty. Tento je u nás doma v top 5 najlepších receptov vôbec.

 

 

Neviem prečo sa volajú Egyptské, ale sú to najlepšie zemiaky na svete, odporúčam!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

500 g mletého mäsa

2 lyžičky oleja

200 ml paradajkovej šťavy alebo 1 malý paradajkový pretlak

2 veľké cibule nakrájané na kolieska

Soľ

korenie

Postup:

Pekáč vymastíme jednou lyžičkou oleja.

Olúpané zemiaky pokrájame na tenké kolieska a naukladáme jednu vrstvu do pekáča.

 

 

Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne poukladáme mäso a zasypeme cibuľou a opäť osolíme a okoreníme.

Navrch navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov.

Zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom rozmiešaným vo vode, opäť posoliť, hore ľahko pokvapkať olejom a šup do rúry.

Pečieme cca 40 prikryté alobalom pri 200 ° C a ešte asi pol hodinky odkryté, než zemiaky na povrchu zružovejú.

Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť recept na Egypské zemiaky

Zemiaky: Vyberte si varný typ C, ktorý sa pri pečení nerozpadá.

Mleté mäso: Môžete použiť hovädzie, bravčové, kuracie alebo zmiešané mäso.

Cibuľa: Dodáva chuti a šťavnatosti.

Cesnak: Dodáva pikantnú chuť.

Korenie: Použite soľ, čierne korenie, papriku a iné korenie podľa chuti.

Bylinky: Majorán, oregano, tymian a rozmarín dodajú jedlu výbornú chuť.

Smotana: Smotana dodá jedlu jemnú a krémovú chuť.

Syr: Syr sa roztopí a vytvorí lahodnú kôrku.

Tipy:

 

 

Zemiaky môžete nakrájať na rôzne tvary, napríklad na kocky, plátky alebo hranolky.

Mleté mäso môžete predhrejete na panvici s cibuľou a cesnakom.

Do mletého mäsa môžete pridať rôzne ingrediencie, ako sú vajcia, strúhanka, zelenina alebo huby.

Zapečené zemiaky môžete piecť v rúre alebo v zapekacej miske.

Pred pečením môžete zapečené zemiaky posypať syrom.

Zapečené zemiaky môžete piecť aj s omáčkou, napríklad s paradajkovou alebo bešamelovou.

Tu je pár receptov na vylepšenie zapekaných zemiakov s mletým mäsom

Zapečené zemiaky s mletým mäsom a syrom: Klasický recept, ktorý je jednoduchý a chutný.

Zapečené zemiaky s mletým mäsom a brokolicou: Zelená brokolica dodá jedlu zdravé živiny.

Zapečené zemiaky s mletým mäsom a hubami: Huby dodajú jedlu lesnú chuť a vôňu.

Zapečené zemiaky s mletým mäsom a slaninkou: Slaninka dodá jedlu slanú a chrumkavú chuť.

Zapečené zemiaky s mletým mäsom a kyslou smotanou: Kyslá smotana dodá jedlu jemnú a kyslastú chuť.

Experimentujte s rôznymi ingredienciami a postupmi, aby ste našli recept na zapečené zemiaky s mletým mäsom, ktorý vám bude najviac vyhovovať.

Dobré rady:

Ak chcete, aby boli zemiaky mäkšie, môžete ich pred pečením predvariť.

Ak chcete, aby bolo mäso šťavnatejšie, môžete doň pridať trochu masti alebo oleja.

Zapečené zemiaky môžete piecť aj v mikrovlnnej rúre.

Zapečené zemiaky môžete podávať so zeleninovým šalátom alebo s jogurtom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie