plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z týchto hranoliek nepriberiete: Naučte sa ako pripraviť úžasne chrumkavé zemiaky len s 1 lyžičkou oleja!

Tento recept je na leto ako stvorený – perfektné ľahké hranolky, alebo chrumkavé zemiakové lupienky (podľa toho, aké hrubé chcete zemiaky mať). Celý trik spočíva v príprave, ak to dodržíte, máte istotu, že máte super zdravé a super chutné hranolky.

Tento recept je na leto ako stvorený – perfektné ľahké hranolky, alebo chrumkavé zemiakové lupienky (podľa toho, aké hrubé chcete zemiaky mať).

 

 

Celý trik spočíva v príprave.

Ak to dodržíte, máte istotu, že máte super zdravé a super chutné hranolky.

Ak chcete zdravšiu verziu obľúbenej prílohy, určite vám tento recept odporúčame.

 

 

Potrebujeme:

1 lyžičku olivového oleja

500 g žltých zemiakov

Soľ

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

Koreniny podľa chuti

1 strúčik cesnaku

Postup:

Zemiaky očistíme.

Prípadne, ak máte nové zemiaky,  necháme aj so šupkou – je to na vás.

 

 

Odporúčam nakrájať na tenké kolieska, vtedy sú zemiaky najlepšie.

Môžete však nakrájať aj na klasické hranolky, ale nie príliš hrubé.

Zemiaky ponoríme na 10 minút do ľadovej vody.

 

 

Potom scedíme a dáme do studenej vody s trochou soli, preložíme na plameň.

Keď voda zovrie, zložíme z plameňa.

Scedíme a necháme vychladnúť.

 

 

Zemiaky preložíme do väčšej misky.

Pridáme 1 lyžičku oleja a rukami dôkladne premiešame – to je veľmi dôležitá časť, keď dobre premiešate sami uvidíte, že na pol kila zemiakov naozaj stačí lyžička oleja.

 

 

Rúru predherejeme na 220-250 stupňov.

Zemiaky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme asi 30 minút.

 

 

Počas pečenia párkrát premiešame.

Preložíme do misky a osolíme.

Ak máte zemiaky hrubšie, pečieme dlhšie.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes