Chutná a originálna večera podľa tohto receptu z youtube zasýti celú rodinu. Tieto zemiaky sú také chutné, že mäso nebude nikomu chýbať!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
350 g pekinskej kapusty
1 cibuľu
75 g tvrdého syra
1 vajce
50 g paradajkového pretlaku
200 ml vody
soľ, čierne mleté korenie, bylinky, cesnak
petržlenovú vňať
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a uvaríme v osolenej vode.
Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky, osmažíme na oleji, osolíme a pridáme najemno nakrájanú pekinskú kapustu.
Paradajkový pretlak si zriedime vodou, pridáme oregano spolu s ďalšími koreninami podľa chuti a nalejeme na kapustu.
Dôkladne premiešame.
Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 10 minút.
Uvarené zemiaky si roztlačíme na kašu, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle, pričom kúsok si nastrúhame na jemnom strúhadle (3 lyžice).
Väčšiu časť syra primiešame k vychladnutej kapustovej zmesi a 3 lyžice syra primiešame do zemiakovej kaše. Do tej primiešame ešte vajíčko a dobre vypracujeme, aby nám vznikla kompaktná hmota, z ktorej formujeme stredne veľké loďky. Tie naplníme kapustovou zmesou.
Plech si vystelieme papierom na pečenie a plnené loďky naukladáme vedľa seba.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút do zlatista.
Podávame s rôznymi omáčkami, napríklad smotanovou s cesnakom a bylinkami.
Prajeme dobrú chuť!