Chutnejšie zemiaky ste ešte nejedli: Nahradia aj hlavné jedlo a mäso nikomu nechýba!

872

Chutná a originálna večera podľa tohto receptu z youtube zasýti celú rodinu. Tieto zemiaky sú také chutné, že mäso nebude nikomu chýbať!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

350 g pekinskej kapusty

1 cibuľu

75 g tvrdého syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

50 g paradajkového pretlaku

200 ml vody

soľ, čierne mleté korenie, bylinky, cesnak

petržlenovú vňať

Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a uvaríme v osolenej vode. 

Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky, osmažíme na oleji, osolíme a pridáme najemno nakrájanú pekinskú kapustu.

Paradajkový pretlak si zriedime vodou, pridáme oregano spolu s ďalšími koreninami podľa chuti a nalejeme na kapustu.

Dôkladne premiešame.

Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 10 minút. 

Uvarené zemiaky si roztlačíme na kašu, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. 

Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle, pričom kúsok si nastrúhame na jemnom strúhadle (3 lyžice).

Väčšiu časť syra primiešame k vychladnutej kapustovej zmesi a 3 lyžice syra primiešame do zemiakovej kaše. Do tej primiešame ešte vajíčko a dobre vypracujeme, aby nám vznikla kompaktná hmota, z ktorej formujeme stredne veľké loďky. Tie naplníme kapustovou zmesou. 

Plech si vystelieme papierom na pečenie a plnené loďky naukladáme vedľa seba.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút do zlatista.

Podávame s rôznymi omáčkami, napríklad smotanovou s cesnakom a bylinkami.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár