Vyskúšajte zemiakový šalát trochu inak. Jemne pikantný, s restovanou cibuľkou cesnakom a šunkou. Navyše s chutnou zálievkou, ktorá z tohoto šalátu robí skvelé jedlo.
Potrebujeme:
5 stredne veľkých zemiakov
½ šálky šunky nakrájanej nadrobno
1 chilli papričku
2-3 lyžice strúhaného syra
2-3 lyžice majonézy
1 lyžicu horčice
1 cibuľu
2 lyžice sladkej papriky
150 ml jablčného octu
1 lyžicu pažítky -najemno nasekanej
1 lyžicu petržlenovej vňate najemno nasekanej
Soľ a korenie podľa chuti
Voliteľné: 1-2 vajcia uvarené natvrdo
Postup:
Podľa pôvodného receptu by zemiaky mali byť servírované v šupke, avšak môžete ich aj ošúpať – je to na vás.
Zemiaky nakrájame na malé kúsky a varíme v slanej vode 10-12 minút – kým nezmäknú.
Do väčšej misy preložíme scedené zemiaky, pridáme jablčný ocot a premiešame. Potom zemiaky vložíme na 30 minút do chladničky.
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a spolu so šunkou opražíme na malom množstve oleja.
Po uplynutí tohto času pridáme k zemiakom cibuľku, cesnak, šunku, syr a nakrájanú chilli papričku. Ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať a pažítku nasekané nadrobno. Môžeme vmiešať aj uvarené vajcia nakrájané nadrobno.
Nakoniec do zmesi vmiešame horčicu a mojonézu.
Podávame posypané červenou paprikou, ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika