plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakový šalát TEXAS

Vyskúšajte zemiakový šalát trochu inak. Jemne pikantný, s restovanou cibuľkou cesnakom a šunkou. Navyše s chutnou zálievkou, ktorá mu dodáva ten pravý šmrnc.

Vyskúšajte zemiakový šalát trochu inak. Jemne pikantný, s restovanou cibuľkou cesnakom a šunkou. Navyše s chutnou zálievkou, ktorá z tohoto šalátu robí skvelé jedlo.

Potrebujeme:

5 stredne veľkých zemiakov

½ šálky šunky nakrájanej nadrobno

1 chilli papričku

2-3 lyžice strúhaného syra

2-3 lyžice majonézy

1 lyžicu horčice

1 cibuľu

2 lyžice sladkej papriky

150 ml jablčného octu

1 lyžicu pažítky -najemno nasekanej

1 lyžicu petržlenovej vňate najemno nasekanej

Soľ a korenie podľa chuti

Voliteľné: 1-2 vajcia uvarené natvrdo

Postup:

Podľa pôvodného receptu by zemiaky mali byť servírované v šupke, avšak môžete ich aj ošúpať – je to na vás.

Zemiaky nakrájame na malé kúsky a varíme v slanej vode 10-12 minút – kým nezmäknú.

Do väčšej misy preložíme scedené zemiaky, pridáme jablčný ocot a premiešame. Potom zemiaky vložíme na 30 minút do chladničky.

Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a spolu so šunkou opražíme na malom množstve oleja.

Po uplynutí tohto času pridáme k zemiakom cibuľku, cesnak, šunku, syr a nakrájanú chilli papričku. Ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať a pažítku nasekané nadrobno. Môžeme vmiešať aj uvarené vajcia nakrájané nadrobno.

Nakoniec do zmesi vmiešame horčicu a mojonézu.

Podávame posypané červenou paprikou, ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes