plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakový šalát, aký robia v Rakúsku: Vynikajúca chuť a rýchla prírpava!

Viedenský zemiakový šalát sa zaobíde bez majonézy, ale je krásne vláčny vďaka vývaru.

 

 

Podáva sa v každej viedenskej krčme a reštaurácii ako príloha.

Vyskúšajte ho k tradičnému rezňu alebo len tak, ako ľahkú večeru.

K ťažkým šalátom s majonézou sa už nevrátite.

 

 

 

Výborný recept sme našli na YouTube kanáli Jak v kuchyni.

Potrebujeme:

 

500 g zemiakov (varný typ A)

100 – 200 ml zeleninového vývaru

1 malá červená cibuľa alebo šalotka

1 lyžica vínneho octu

5 lyžícrastlinného oleja

Hrsť sekanej pažítky

Soľ

Mleté čierne korenie

Postup:

 

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode.

Necháme vychladnúť.

Ošúpeme a nakrájame na kolieska.

 

 

Pažíčku nakrájame nadrobno.

Nakrájame si aj cibuľu.

 

 

Cibuľu a pažítku preložíme do misky.

Osolíme a zalejeme octom.

Nakrájané zemiaky preložíme do misky.

 

 

Ochutíme soľou a korením.

Pridáme cibuľovú zmes a premiešame.

 

 

Nalejeme olej – opäť premiešame.

Nakoniec zalejeme zeleninovým vývarom.

 

 

Použijeme toľko vývaru, aby bol šalát šťavnatý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes