plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky nastrúham, zalejem cestom a pečiem LEN 15 minút: Toto je najväčšia pochúťka na večeru – vonia celá kuchyňa!

Vynikajúci recept na slanú večeru zo zemiakov a jednoduchého cesta.

Keď ho raz skúsite, určite ho budete robiť pravidelne – je to jednoduché a vynikajúce.

 

 

Recept sme našli na kanáli Uradi Sama – Ideje za krejativce

Potrebujeme:

600 g zemiakov

1 cibuľa

Na cesto:

150 g hladkej  múky

3 vajcia

80 ml jogurtu

1 prášok do pečiva

170 ml vody

olej

Na posypanie:

Ľanové alebo sezamové semienka

Ďalej:

Majonéza alebo kyslá smotana

Nakrájané kyslé uhorky

Postup:

Zemiaky si očistíme a nastrúhame.

 

 

Na panvici orestujeme cibuľu.

K cibuli pridáme strúhané zemiaky a spolu orestujeme.

Pridáme ešte olej.

Ochutíme soľou a korením.

Restujeme, kým zemiaky nezmäknú.

 

 

Vajcia rozšľaháme. Pridáme soľ a premiešame.

Pridávame postupne múku a stále miešame.

Pridáme aj jogurt, vodu a všetko spolu vymiešame na jednotné cesto.

Nachystáme si plech a vyložíme ho papierom na pečenie.

Na papier navrstvíme zemiakovú hmotu z panvice – uhladíme.

 

 

Na zemiaky nalejeme cesto.

Uhladíme a posypeme ľahovými alebo sezamovými semienkami.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, kým povrch koláča zhnedne.

 

 

Po vychladnutí obrátime – zemiakovou stranou nahor.

Prekrojíme na polovicu.

Potrieme majonézou alebo kyslou smotanou a posypeme nakrájanými uhorkami.

Preložíme tak, aby boli zemiakové časti spojené a cesto je na vonkajšej strane.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes