plny-hrniec_transparent_negativ.png

Plnená zemiaková placka z panvice: Zabudnite na klasiku vykúpanú v oleji, na toto netreba vajcia a chuť dokonalá!

Rýchle a naozaj fantasticky chutné jedlo zo zemiakov. Nám to chutí ešte omnoho viacej, ako klasické placky. Nepotrebujete vajce a namiesto mastných placiek sa môžete tešiť na sýty a veľmi chutný obed. My sme to skúsili na dovolenke a odvtedy u nás rozvoniava pravidelne.

Zemiaková placka ako koláč so šunkou a syrom (priemer 20 cm)

Potrebujeme:

300 g uvarených zemiakov
60 g múky
30 ml  olivového oleja
7 g soli
Koreniny podľa chuti
3-4 plátky varenej šunky
5-6 plátky syra

Postup:

Zemiaky je dobré spracovať, kým sú ešte horúce, alebo aspoň teplé. Jednoducho ich roztlačíme vidličkou alebo roztláčadlom na zemiaky (ideálne je, ak zemiaky uvaríte v šupke a rýchlo ošúpete, pretože nenasajú toľko vody).

Pridáme soľ, olej, múku a koreniny podľa chuti (oregano, bazalka, majorán..). Cesto rozdelíme na dve polovice a jednu polovicu navrstvíme na dno panvice (ja som už panvicu nemastila, mám povrch z kameniny), inak je dobré panvicu si vymastiť – oleja naozaj netreba veľa.

Na cesto uložíme plátky šunky, syr a navrstvíme zvyšok cesta. Bez veka pečieme na strednom plameni cca 10 minút z jednej strany a potom obrátime ako omeletu. Pečieme bez pokrievky, pretože cesto by zvlhlo a nebolo chrumkavé. Necháme zapiecť z druhej strany a potom preložíme na tanier. Môžeme hneď krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano.it 

Najlepšie recepty na dnes