Zemiakový kastról s mäsovými knedličkami

447 0

Vynikajúca večera pre celú rodinu z jedného plechu. Vyskúšajte skvelý koláč zo zemiakového cesta, doplnený chutnou mäsovou ozdobou a šťavnatými cherry paradajkami. Tak, poďme rýchlo na jeho prípravu, nech môžete čím skôr ochutnať!

Potrebujeme:

500 g ochuteného mletého mäsa

1 kg zemiakov

250 g cherry paradajok

2 vajcia

1 veľkú cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 mrkva

3 strúčiky cesnaku

3 lyžice krupice

5 lyžíc majonézy

1 lyžička Kurkumy

2 lyžice horčice

1 lyžicu najemno nasekaného kôpru

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Na rastlinnom oleji podusíme domäkka cibuľu nakrájanú najemno, prelisovaný cesnak a strúhanú mrkvu spolu s Kurkumou. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. K zemiakom pridáme majonézu, horčicu, vajcia, krupicu, soľ, korenie a kôpor. Dôkladne premiešame. Potom do zemiakovej zmesi pridáme ochladenú dusenú zeleninu a opäť dôkladne premiešame.

Z mletého mäsa vyformujeme guľôčky veľkosti vlašského orecha.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom (príp. olejom). Najskôr na plech navrstvíme zemiakové cesto a potom do cesta jemne vtlačíme mäsové guľôčky a umyté cherry paradajky.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov  cca 50 minút, alebo kým mäso a zemiakové cesto nie sú dostatočne upečené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ok

Témy:


Pridajte svoj komentár