Náš zemiakový koláč s mäsom je každodenné jedlo, ktoré si každý zamiluje.
Mimoriadne chutný recept, ktorý je vhodný pre uponáhľaných ľudí alebo ľudí s malými kulinárskymi skúsenosťami.
Výnimočný recept na domáci zemiakový koláč s mletým mäsom z youtube kanála Anna recetasfaciles.
Potrebujeme:
650 g ošúpaných zemiakov
400 g mletého bravčového mäsa
80 ml mlieka
200 g paradajkovej omáčky
35 g masla
150 ml ružového alebo bieleho vína
100 g strúhané syra
30 g šunky
soľ
korenie
olivový olej
Postup:
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na kocky.
V hrnci privedieme vodu do varu, pridáme soľ, vložíme zemiaky.
Prekryjeme a varíme do mäkka.
Na panvicu nalejeme trochu oleja a vložíme mäso.
Pridáme soľ, korenie podľa chuti, premiešame a smažíme.
Keď mäso trochu zhnedne, nalejeme víno.
Panvicu prekryjeme, znížime teplotu.
A necháme zredukovať všetok alkohol.
Uvarené zemiaky vložíme do misy a pridáme maslo.
Nalejeme mlieko.
Roztlačíme ich, kým nezískame kašu.
Do rohu panvice, v ktorej sme smažili mäso vložíme papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej.
Na dno čistej sklenenej formy rozotrieme polovicu zemiakovej kaše.
Pridáme vrstvu paradajkovej omáčky.
Rovnomerne ju rozotrieme.
Potom rozložíme všetko mäso a potrieme ho paradajkovou omáčkou podľa chuti.
Na vrch rozotrieme zvyšné pyré a posypeme syrom.
Nakoniec nasypeme nasekanú šunku.
Formu vložíme do rúry.
Pečieme pri teplote 250°C (iba horný ohrev), kým syrová vrstva nezhnedne.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: