Zemiakový koláč s mäsom: Výdatné a jedinečné jedlo!

Náš zemiakový koláč s mäsom je každodenné jedlo, ktoré si každý zamiluje.

Mimoriadne chutný recept, ktorý je vhodný pre uponáhľaných ľudí alebo ľudí s malými kulinárskymi skúsenosťami.

 

 

Výnimočný recept na domáci zemiakový koláč s mletým mäsom z youtube kanála Anna recetasfaciles.

...

Potrebujeme:

650 g ošúpaných zemiakov

400 g mletého bravčového mäsa

80 ml mlieka

200 g paradajkovej omáčky

35 g masla

150 ml ružového alebo bieleho vína

100 g strúhané syra

30 g šunky

soľ

korenie

olivový olej

Postup:

 

 

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na kocky.

V hrnci privedieme vodu do varu, pridáme soľ, vložíme zemiaky.

Prekryjeme a varíme do mäkka.

 

 

Na panvicu nalejeme trochu oleja a vložíme mäso.

Pridáme soľ, korenie podľa chuti, premiešame a smažíme.

 

 

Keď mäso trochu zhnedne, nalejeme víno.

Panvicu prekryjeme, znížime teplotu.

A necháme zredukovať všetok alkohol.

 

 

Uvarené zemiaky vložíme do misy a pridáme maslo.

Nalejeme mlieko.

Roztlačíme ich, kým nezískame kašu.

 

 

Do rohu panvice, v ktorej sme smažili mäso vložíme papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej.

Na dno čistej sklenenej formy rozotrieme polovicu zemiakovej kaše.

 

 

Pridáme vrstvu paradajkovej omáčky.

Rovnomerne ju rozotrieme.

Potom rozložíme všetko mäso a potrieme ho paradajkovou omáčkou podľa chuti.

 

 

Na vrch rozotrieme zvyšné pyré a posypeme syrom.

Nakoniec nasypeme nasekanú šunku.

 

 

Formu vložíme do rúry.

Pečieme pri teplote 250°C (iba horný ohrev), kým syrová vrstva nezhnedne.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn