Vynikajúci, sýty, rýchly a hlavne lacný recept na obed, alebo večeru. Ak máte doma zemiaky, určite ho skúste – náplň môžete meniť podľa chuti.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
4 zemiaky – 950 gramov
1/2 lyžice soli
Na varenie zemiakov: 4 poháre vody, 800 ml
100 gramov klobásy alebo jemnej salámy
1 štipka petržlenovej vňate
3 zelené cibule
1 polievková lyžica masla 20 gramov
Čierne korenie
Petržlenová vňať
4 polievkové lyžice hladkej múky, 120 gramov
1 vajce
1 malá lyžička sódy bikarbóny 2 gramy
130 gramov nakrájaného syra čedar
50 gramov strúhaného syra
Postup:
Pripravíme si zemiaky – nakrájame ich na kocky a dáme do hrnca.
Zalejeme vodou a uvaríme domäkka.
Medzitým si nakrájame šunku, petržlenovú vňať a zelenú cibuľku.
Syr si nakrájame na tenké plátky a nastrúhame.
Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme.
Pridáme maslo, ochutíme maslom, čiernym korením.
Pridáme múku a vypracujeme jednotné cesto.
Panvicu vymastíme olejom.
Na panvicu navrstvíme 1/2 cesta tak, aby pokrívalo aj okraje -hmota musí byť rovnomerná, aby sa cesto dobre prepieklo.
Na cesto uložíme 1/2 plátkov syra, nakrájanú šunku, cibuľku, vňať a strúhaný syr.
Prikryjeme zvyškom nakrájaného syra a navrstvíme zvyšok cesta, tak, aby sme prikryli celý povrch.
Aby sa vám cesto nelepilo, pracujte s ním s rukami poktretými olejom.
Takto pripravenú placku dáme piecť na plameň – prikryjeme pokrievkou.
Keď je z jednej strany placka opečená, obrátime ju na tanier, do panvice pridáme ešte trochu oleja a dáme zapeicť aj z druhej strany.
Keď je placka opečená aj z druhej strany, vyberieme z panvice a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)