plny-hrniec_transparent_negativ.png

4 zemiaky, syr, šunka a 4 lyžice múky: Dávno som nemala taký chutný, rýchly a lacný obed – TU je recept!

Vynikajúci, sýty, rýchly a hlavne lacný recept na obed, alebo večeru. Ak máte doma zemiaky, určite ho skúste – náplň môžete meniť podľa chuti.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

4 zemiaky – 950 gramov

1/2 lyžice soli

Na varenie zemiakov: 4 poháre vody, 800 ml

100 gramov klobásy alebo jemnej salámy

1 štipka petržlenovej vňate

3 zelené cibule

1 polievková lyžica masla 20 gramov

Čierne korenie

Petržlenová vňať

4 polievkové lyžice hladkej múky, 120 gramov

1 vajce

1 malá lyžička sódy bikarbóny 2 gramy

130 gramov nakrájaného syra čedar

50 gramov strúhaného syra

Postup:

Pripravíme si zemiaky – nakrájame ich na kocky a dáme do hrnca.

Zalejeme vodou a uvaríme domäkka.

Medzitým si nakrájame šunku, petržlenovú vňať a zelenú cibuľku.

Syr si nakrájame na tenké plátky a nastrúhame.

Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme.

Pridáme maslo, ochutíme maslom, čiernym korením.

Pridáme múku a vypracujeme jednotné cesto.

Panvicu vymastíme olejom.

Na panvicu navrstvíme 1/2 cesta tak, aby pokrívalo aj okraje -hmota musí byť rovnomerná, aby sa cesto dobre prepieklo.

Na cesto uložíme 1/2 plátkov syra, nakrájanú šunku, cibuľku, vňať a strúhaný syr.

Prikryjeme zvyškom nakrájaného syra a navrstvíme zvyšok cesta, tak, aby sme prikryli celý povrch.

Aby sa vám cesto nelepilo, pracujte s ním s rukami poktretými olejom.

Takto pripravenú placku dáme piecť na plameň – prikryjeme pokrievkou.

Keď je z jednej strany placka opečená, obrátime ju na tanier, do panvice pridáme ešte trochu oleja a dáme zapeicť aj z druhej strany.

Keď je placka opečená aj z druhej strany, vyberieme z panvice a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes