Ak máte doma 3 zemiaky a vajíčko, máte základ na tento chutný zemiakový koláč!

Ak hľadáte chutný recept na večeru, práve ste ho našli.

Tento lahodný zemiakový koláč obohatí váš jedálniček a obľúbi si ho celá rodina.

Jednoduchý recept, ktorý vás zachráni vždy, keď vás prepadne hlad!

 

 

...

Toto jedlo podľa postupu z youtube kanála Erstaunliche Rezepte si pripravíte z bežne dostupných surovín.

Potrebujeme:

Na cesto:

500 g zemiakov

30 g masla

50 ml mlieka

1 vajce

1ČL soli

150 g hladkej múky

Na oblohu:

1 cibuľu

1 mrkvu

rastlinný olej

500 g šampiňónov

čierne mleté korenie

soľ

150 g tvrdého syra

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky.

Uvaríme do mäkka a vložíme ich do misy. 

 

 

Pridáme zmäknuté maslo a roztlačíme ich na kašu. 

Potom nalejeme mlieko, vymiešame.

Pridáme vajce a zapracujeme do zemiakovej hmoty. 

 

 

Nakoniec osolíme a zapracujeme ešte všetku múku.

 

 

Zemiaková hmota by mala byť nadýchaná a kompaktná. 

Cibuľu si nakrájame nadrobno.

Orestujeme na rozohriatej panvici s trochou oleja.

 

 

Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, potom ju pridáme na panvicu k cibuli, osolíme a premiešame.

Opekáme do zlatista.

 

 

Následne si pokrájame šampiňóny.

Orestujeme si ich na samostatnej panvici na troche oleja, pričom ich posypeme trochou čierneho korenia.

 

 

Tortovú formu si po bokoch vystelieme papierom na pečenie.

Rovnomerne do nej navrstvíme zemiakovú hmotu. 

Povrch uhladíme pomocou lyžice, ktorú sme si jemne namočili do rastlinného oleja, pričom okraje cesta jemne zdvihneme.

Následne navrstvíme polovicu šampiňónov, cibuľu s mrkvou, druhú polovicu šampiňónov, prikryjeme alobalom.

Vložíme do predhriatej rúry pri teplote 180 °C. 

 

 

Pečieme asi 25 minút, potom z vrchu posypeme strúhaným syrom.

Dáme zapiecť ešte na 7 – 10 minút. 

Nakrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video postup nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn