plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakový kastról s mäsom a smotanovou omáčkou!

Najťažšie je počkať, kým sa toto skvele jedlo dokončí. Vôňa, ktorá sa vám začne rozlievať po kuchyni je totiž neodolateľná.

Najťažšie je počkať, kým sa toto skvele jedlo dokončí. Vôňa, ktorá sa vám začne rozlievať po kuchyni je totiž neodolateľná.

Potrebujeme:

400 g uvarených zemiakov

100 g masla

450 ml kyslej smotany

Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

230 g strúhaného syra

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

200 g vareného kuracie mäsa (môžeme nahradiť šunkou, alebo iným mäsom)

Postup:

Zemiaky nastrúhame a vložíme do pekáča vymasteného trochou masla. Ochutíme soľou, korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

V samostatnej mise zmiešame na kúsky nakrájané kurča so smotanou, roztopeným maslom, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou cibuľou.

Na strúhané zemiaky navrstvíme smotanovú omáčku, posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 40-45 minút.

1

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes