Najťažšie je počkať, kým sa toto skvele jedlo dokončí. Vôňa, ktorá sa vám začne rozlievať po kuchyni je totiž neodolateľná.
Potrebujeme:
400 g uvarených zemiakov
100 g masla
450 ml kyslej smotany
Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
230 g strúhaného syra
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti
200 g vareného kuracie mäsa (môžeme nahradiť šunkou, alebo iným mäsom)
Postup:
Zemiaky nastrúhame a vložíme do pekáča vymasteného trochou masla. Ochutíme soľou, korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
V samostatnej mise zmiešame na kúsky nakrájané kurča so smotanou, roztopeným maslom, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou cibuľou.
Na strúhané zemiaky navrstvíme smotanovú omáčku, posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 40-45 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom