Zemiakovo-syrové smažienky na plechu: Vyprážané hranolky nemajú šancu, tento recept zo zemiakov má najväčší úspech!

7626 0

Tiež milujete jednoduché a rýchle jedlá našich babičiek. Presne takú vám dnes prinášame.

Smaženky sú výbornou pochúťkou zo zemiakov a prísad, ktoré máte práve v kuchyni – môžete do nich pridať syr, kúsky mäsa, šunku, bylinky, alebo nadrobno nakrájanú slaninku.

Ak máte  chuť na rýchly obed bez mäsa, toto si určite zamilujete.

Vynikajúce zemiakovo-syrové smaženky na plechu.

Jedlo za pár centov, ktoré zachutí celej rodine.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

200 g Eidamu

jarná cibuľka

pažítka

soľ

korenie čierne mleté

rasca celá

Voliteľné:

Sladká červená paprika

Pažítka

Petržlenová vňať

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke – klasicky v mierne osolenej vode.

Ja varím vždy aj s celou rascou, ale je to na vás (takto varila zemiaky vždy aj moja babička).

Foto: tjn

Zemiaky ošúpeme a necháme celkom vychladnúť.

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

Pripravíme syr – ten tiež nastrúhame nahrubo.

Syr primiešame k zemiakovej hmote.

Pridáme najemno nakrájanú cibuľku a nasekanú pažítku.

Nakoniec ochutíme – použijeme soľ a korenie podľa chuti.

Prípadne môžete použiť aj ďalšie koreniny, napríklad ja červenú papriku.

Foto: tjn

Zo zmes teraz tvoríme valčeky alebo kopčeky pomocou malej naberačky na zmrzlinu.

Uložíme na plech s papierom na pečenie.

Potrieme olejom alebo maslom.

Pečieme asi 15-20 minút na 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár