Zemiakovo- šošovicové fašírky so syrom

Zeleninové fašírky zo šošovice, zemiakov a lahodného syra. Oplatí sa vyskúšať.

Zeleninové fašírky zo šošovice, zemiakov a lahodného syra. Oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

150 g šošovice

100 g tvrdého syra

2-3 zemiaky (môžeme nahradiť cuketou)

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

...

1 vajce

3 lyžice olivového oleja

6 lyžíc strúhanky

3 lyžičky najemno nasekanej petržlenovej vňate

Soľ, čierne mleté kroenie a sladkú papriku

Na obaľovanie:

Zmes strúhanky a kukuričnej múku

Postup:

Šošovicu umyjeme, zalejeme vodou a necháme variť 15-20 minút. Potom necháme vychladnúť.

Vychladnutú šošovicu zmiešame s cibuľou nakrájanou nadrobno, syrom, pretlačeným cesnakom, strúhanými zemiakmi, strúhankou, olejom, vajíčkom a petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením.

Vymiešame cesto z ktorého mokrými rukami tvarujeme jednotlivé fašírky a obaľujeme v zmesi strúhanky a kukuričnej múky. Fašírky vyprážame na oleji dozlatista. Papierovým servítkom vytlačíme z fašírok prebytočný olej a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika