Zeleninové fašírky zo šošovice, zemiakov a lahodného syra. Oplatí sa vyskúšať.
Potrebujeme:
150 g šošovice
100 g tvrdého syra
2-3 zemiaky (môžeme nahradiť cuketou)
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
3 lyžice olivového oleja
6 lyžíc strúhanky
3 lyžičky najemno nasekanej petržlenovej vňate
Soľ, čierne mleté kroenie a sladkú papriku
Na obaľovanie:
Zmes strúhanky a kukuričnej múku
Postup:
Šošovicu umyjeme, zalejeme vodou a necháme variť 15-20 minút. Potom necháme vychladnúť.
Vychladnutú šošovicu zmiešame s cibuľou nakrájanou nadrobno, syrom, pretlačeným cesnakom, strúhanými zemiakmi, strúhankou, olejom, vajíčkom a petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením.
Vymiešame cesto z ktorého mokrými rukami tvarujeme jednotlivé fašírky a obaľujeme v zmesi strúhanky a kukuričnej múky. Fašírky vyprážame na oleji dozlatista. Papierovým servítkom vytlačíme z fašírok prebytočný olej a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika