Zemiakovo-smotanové placky

Vyskúšajte starú dobrú klasiku s chutným vylepšením. Pripravte si vláčne zemiakové placky s kyslou smotanou a čerstvými bylinkami.

Kto by nemal rád starú dobrú klasiku – zemiakové placky. Tentokrát vám prinášame recept s chutným vylepšením – kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

6 stredne veľkých zemiakov

1 vajce

2 lyžice hladkej múky

150 g kyslej smotany

Soľ a korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky najemno nasekanej petržlenovej vňate (príp. kôpru)

Olej

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. K zemiakom pridáme vajce, múku, smotanu. Dochutíme soľou a korením.

Zmes dôkladne premiešame. Na panvici rozpálime olej a vyprážame na ňom placky z oboch strán dozlatista.

Podávame s kyslou smotanou, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk