plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sedliacky kastról: Z 1 hlávky kapusty, 7 zemiakov a 500 g mletého mäsa vedeli naše babičky vykúzliť hody pre celú rodinu!

Neuveriteľne chutná a rýchla zemiakovo-kapustová zapekačka: Vynikajúci obed z jednej misy!

Najlepšie recepty sú tie, ktoré sú chutné a pripravíte ich takmer bez námahy.

 

 

Toto je jeden z nich a ak ste milovníkom kapusty, určite ho oceníte.

Táto zapekaná mňamka z kyslej kapusty by mala mať určite čestné miesto medzi vašimi obľúbenými receptami.

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

400 g mletého mäsa

1 cibuľa

150 g čerstvej kapusty (môžete použiť aj kyslú)

1 ČL soli

 

 

čierne mleté korenie podľa chuti

60 – 100 g masla (môžete nahradiť aj masťou)

Postup:

Zemiaky si očistíme, asi 4 väčšie si odložíme bokom.

 

 

Ostatné nakrájame na tenké pásiky.

Cibuľu si nakrájame nadrobno.

Kapustu nakrájame na tenké slíže.

 

 

Do väčšej misy si dáme pokrájané zemiaky, kapustu a mleté mäso.

Osolíme, okoreníme a dobre zamiešame.

Zapekaciu formu si vymastíme.

 

 

Zvyšné zemiaky postrúhame na strúhadle.

Potom ich rovnomerne navrstvíme na dno misy.

Popritláčame, aby vznikol kompaktný základ.

 

 

Osolíme.

Na to navrstvíme hmotu zo zemiakov, kapusty a mäsa.

Navrch poukladáme nakrájané maslo a prikryjeme ďalšou vrstvou strúhaných zemiakov.

 

 

Popritláčame, uhladíme a poukladáme opäť plátky masla.

Pečieme do zlatista asi 20 minút vo vyhratej rúre pri 200 stupňoch.

 

 

Hotovú zapekačku nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes