Zemiakovo – hubové fašírky zo zvyšnej zemiakovej kaše

Zvýšila sa vám z nedeľného obeda trocha zemiakovej kaše? Ukážeme vám, ako z nej môžete rýchlo a ľahko vyčarovať celkom nové a vynikajúce jedlo. Dajte si spolu s nami skvelé zemiakové karbonátky so šťavnatou hubovo-cibuľkovou náplňou.

Potrebujeme:

3 šálky zemiakovej šálky – prípadne si môžeme uvariť čerstvú zo zemiakov a masla

3 lyžic hladkej múky

50 g strúhaného syra

1 vajíčko

1 cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 väčšie huby

100 g hladkej múky (príp. strúhanky)

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiakovú kašu zmiešame s vajíčkom, syrom a 3 lyžicami múky. Na panvici rozpálime trochu oleja a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme k nej nakrájané huby a dusíme domäkka. Dochutíme soľou a korením.

Zo zemiakovej kaše formujeme placky, do ktorých stredu navrstvíme lyžicu hubovo-cibuľovej náplne.

Potom z placiek vytvarujeme fašírky s náplňou vo vnútri. Obalíme ich v múke alebo v strúhanke a vyprážame dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk