plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento zemiakovo-brokolicový kastról si rodina pýta každý víkend: Výživné a veľmi chutné jedlo, ktoré si zamilujete!

Vyskúšajte toto chutné a výživné jedlo. 

Skombinujte zemiaky s brokolicou, zalejte touto zmesou, posypte syrom a máte pochúťku ako hrom.

Jednoduché jedlo, ktoré chutí celej rodine. 

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Frische Rezepte.

Potrebujeme:

3 zemiaky

1/2 ČL soli

8 vajec natvrdo + 3 surové

500 g brokolice

10 cherry paradajok

2 stredne veľké paradajky

200 g mozzarelly

200 ml smotany na varenie

150 g tvrdého syra

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska.

Vložíme do hrnca, kde ich zalejeme studenou vodou.

 

 

Nasypeme soľ, premiešame.

Varíme do mäkka.

Vajcia si dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme trochu jablčného octu.

Uvaríme natvrdo. 

 

 

Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich.

Necháme vychladnúť. 

Umytú a osušenú brokolicu si nakrájame na menšie kúsky. 

 

 

Vajcia si ošúpeme, nakrájame na kolieska a začneme vrstviť.

Do vymastenej jenskej misy si navrstvíme kolieska zemiakov.

Na ne naukladáme vajíčka a následne aj kusy brokolice. 

Mozzarellu si nastrúhame.

Rovnomerne ju navrstvíme do pekáča.

 

 

Navrch naukladáme kolieska paradajok a v miske si vyšľaháme vajcia so smotanou. 

Zmes osolíme, okoreníme, pridáme talianske bylinky, vymiešame.

Polovicu z nej rovnomerne nalejeme na obsah pekáča. 

Potom navrstvíme tak isto aj druhú vrstvu.

Tvrdý syr si nastrúhame a posypeme celý vrch, pričom nakoniec všetko polejeme druhou časťou smotanovej zmesi.

 

 

Nakoniec naukladáme navrch polovice cherry paradajok.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 minút. 

Dobrú chuť!

Video postup si môžete pozrieť TU.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes