Zemiakoví ježkovia so slaninkou, syrom a kyslou smotanou

Hľadáte tip na skvelú víkendovú večeru? Vyskúšajte tieto chutné zemiaky pečené so syrom, slaninkou a smotanou.

Hľadáte tip na skvelú víkendovú večeru? Vyskúšajte tieto chutné zemiaky pečené so syrom, slaninkou a smotanou.

Potrebujeme:

4 ks zemiakov

100 g tvrdého syra

100 g slaniny

1-2 lyžice kyslej smotany

1 strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zväzok petržlenu

Soľ a čierne mleté korenie

Trochu strúhaného syra na posypanie

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme a na ich povrchu vytvoríme hlboké zárezy (zemiaky však celkom neprekrojíme). Slaninu a syr narežeme na tenké plátky a tie striedavo ukladáme do vnútra zárezov. Posypeme soľou, korením a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 40 minút. Potom zemiaky z rúry vyberieme a na vrch navrstvíme smotanu zmiešanú s pretlačeným cesnakom. Posypeme trochou syra a pečieme ešte 3 minúty.

Upečené zemiaky posypeme nadrobno nasekaným petržlenom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube