plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle ZEMIAKOVÉ venčeky pobláznili celú rodinu: 30 minút a rozvoniava fantastické pečivo, netreba ísť do obchodu!

Milujem domáce pečivo, ale toto je u nás doma úplne top. Nekysnuté zemiakové venčeky pečiem každý víkend, ale aj na oslavy a rodinné posedenia. ide o vynikajúcu slanú pochúťku, ktorú môžete pokojne podávať aj namiesto klasického pečiva.

Kedže cesto nekysne, stačí vám 30 minút od začiatku práce a môžete podávať.

Za mňa určite vynikajúci nápad na slané chutné pohostenie, alebo chrumkáče k tele.

Recept je hrnčekový, takže nepotrebujete žiadnu váhu a recept toleruje aj fakt, že každý zemiak môže mať inú váhu.

Potrebujeme:

1 hrnček varených zemiakov

1 hrnček polohrubej múky

soľ, štipka prášku do pečiva

1 lyžice mlieka

1 vajíčko na potretie

Na vrch:

Sezamové semienko

Ľanové semienko

Rascu

Hrubozrnnú soľ

Postup:

Zemiaky s klasicky uvaríme v mierne slanej vode.

Po uvarení scedíme, ošúpeme a necháme vychladnúť.

Zemiaky nastrúhame do misky.

Pridáme múku, soľ, mlieko, prášok do pečiva a spracujeme cesto.

Cesto je hutné, jednotné a dobre sa s ním pracuje a dobre sa tvaruje.

Teraz pristúpime k formovaniu jednotlivých krúžkov alebo praclíkov (cesto sa dá vytvarovať do akéhokoľvek tvaru).

Cesto rozdelíme na rovnaké kúsky, vyvaľkáme a stočíme – do tvaru krúžku, praclíka, alebo tyčinky.

Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Vrch praclíkov môžeme posypať makom, sezamom alebo hrubou soľou.

Pečieme na 180 ° C do zlatistej farby.

Je to výborné a naozaj rýchle domáce pečivo, určite odporúčam skúsiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes