plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento jednoduchý recept na zemiakové slimáky podľa mojej starkej robím raz týždenne: Vynikajúci snack, ako ho ešte nepoznáte!

Vyskúšajte náš jednoduchý a rýchly recept na lahodné slimáky plnené zemiakovou zmesou.

Slané chrumkavé jedlo vhodné ako rýchly snack, prípadne ako chutná desiata.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Enfes Yemek Tarifleri na výborné zemiakové slimáky.

Potrebujeme:

3 zemiaky

3 pláty lístkového cesta

50 ml mlieka

1/2 zväzku petržlenovej vňate

100 g syra

1 ČL soli

Na omáčku:

2 vajcia

50 ml rastlinného oleja

4 PL jogurtu

Na posypanie:

sezamové semiačka

Postup:

 

 

Na začiatku do hrnca nakrájame na kocky ošúpané zemiaky.

Zalejeme ich vodou a varíme do mäkka.

Uvarené zemiaky roztlačíme v miske na kašu.

 

 

Do misky so zemiakmi nalejeme mlieko, pridáme nastrúhaný syr, nakrájanú petržlenovú vňať, soľ.

Všetko spolu špachtľou premiešame.

Do čistej misky pridáme vajcia, jogurt, olej a metličkou poriadne rozšľaháme.

 

 

Na stôl položíme plát cesta, potrieme ho omáčkou a položíme naň ďalšie cesto.

Aj na túto vrstvu cesta nanesieme omáčku a rozotrieme ju po celej ploche.

 

 

Preložíme posledný plát cesta a nanesieme omáčku.

Nanesieme zemiakovú zmes.

Rukami ju rozotrieme po celej ploche cesta.

 

 

Na ceste preložíme okraje, opatrne ho zrolujeme a rozdelíme na polovicu.

Cesto preložíme na tácku, prekryjeme fóliou a vložíme ho na hodinu do mrazničky.

 

 

Rolku cesta nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky.

Slimáky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie (slimáky, ktoré sa nám nezmestia na plech, vložíme do vrecka a dáme do mrazničky).

Nanesieme zvyšnú omáčku na povrch.

 

 

Nakoniec slimáky posypeme sezamovými semiačkami.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 35 minút.

Slimáky poukladáme na tanier a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes