Vyskúšajte náš jednoduchý a rýchly recept na lahodné slimáky plnené zemiakovou zmesou.
Slané chrumkavé jedlo vhodné ako rýchly snack, prípadne ako chutná desiata.
Jednoduchý recept z youtube kanála Enfes Yemek Tarifleri na výborné zemiakové slimáky.
Potrebujeme:
3 zemiaky
3 pláty lístkového cesta
50 ml mlieka
1/2 zväzku petržlenovej vňate
100 g syra
1 ČL soli
Na omáčku:
2 vajcia
50 ml rastlinného oleja
4 PL jogurtu
Na posypanie:
sezamové semiačka
Postup:
Na začiatku do hrnca nakrájame na kocky ošúpané zemiaky.
Zalejeme ich vodou a varíme do mäkka.
Uvarené zemiaky roztlačíme v miske na kašu.
Do misky so zemiakmi nalejeme mlieko, pridáme nastrúhaný syr, nakrájanú petržlenovú vňať, soľ.
Všetko spolu špachtľou premiešame.
Do čistej misky pridáme vajcia, jogurt, olej a metličkou poriadne rozšľaháme.
Na stôl položíme plát cesta, potrieme ho omáčkou a položíme naň ďalšie cesto.
Aj na túto vrstvu cesta nanesieme omáčku a rozotrieme ju po celej ploche.
Preložíme posledný plát cesta a nanesieme omáčku.
Nanesieme zemiakovú zmes.
Rukami ju rozotrieme po celej ploche cesta.
Na ceste preložíme okraje, opatrne ho zrolujeme a rozdelíme na polovicu.
Cesto preložíme na tácku, prekryjeme fóliou a vložíme ho na hodinu do mrazničky.
Rolku cesta nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky.
Slimáky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie (slimáky, ktoré sa nám nezmestia na plech, vložíme do vrecka a dáme do mrazničky).
Nanesieme zvyšnú omáčku na povrch.
Nakoniec slimáky posypeme sezamovými semiačkami.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 35 minút.
Slimáky poukladáme na tanier a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: